«Κιτρινόμαυρη»… επαγγελματική νίκη

Μπορεί να μην απέφυγε τη… μουρμούρα των οπαδών της, ωστόσο η ουσία είναι ότι παρόλο που δεν ικανοποίησε η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ και έκανε αποφασιστικό βήμα για τη συμμετοχή της στα play offs.

O Nίκος Λυμπερόπουλος ήταν ο σκόρερ του τέρματος της «Ενωσης» στο 10ο λεπτό του αγώνα σε μια από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γ ηπεδούχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν ανώτερη στην επανάληψη, έφτανε με σωστή ανάπτυξη έξω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν αποδοτική.

Η ΑΕΚ μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ, από εξαιρετική προσπάθεια του Λεονάρντο και ασίστ στον Λυμπερόπουλο, που με δυνατό αριστερό σουτ «έγραψε» το 1-0. Από το 10ο λεπτό, μέχρι το ημίωρο, οι «κιτρινόμαυρο黨χωρίς να παίζουν σπουδαία μπάλα είχαν τον έλεγχο του ματς και στο 31΄ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Σιαλμά να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Ντολεζάι.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο 15λεπτο, είχε ένα μακρινό σουτ του Γκόλια να περνάει λίγο άουτ, αλλά από κει και πέρα δεν ανησύχησε άλλη φορά την εστία του Κωνσταντόπουλου. Στο 45ο λεπτό, η κεφαλιά του Καφέ μετά τη σέντρα του Γκερέιρο έφυγε ξυστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσενάμο.

Στην επανάληψη οι Αγρινιώτες έφτασαν τρεις-τέσσερις φορές με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, αλλά υστερούσαν σημαντικά στην τελική προσπάθεια. Ενα σουτ του Χαριστέα που κόντραρε στο πόδι του Μανωλά λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ένα ακόμη πλασέ του Ρότσα από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).  Κίτρινες: Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Γκερέιρο (68΄ Ρίκκα), Λεονάρντο (80΄ Μπέλεκ), Σιαλμάς (46΄ Κλωναρίδης), Λυμπερόπουλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ντολεζάι, Σιόντης (82΄ Φερνάντες), Μητρόπουλος, Ρότσα, Άντι (80΄ Ακαλέ), Θεοδωρίδης (60΄ Ονουάτσι), Καμαρά, Χαριστέας.