«Αυτοκτονία» ΠΑΣ, άθλος Εργοτέλη

Την εξασφάλιση της παραμονής του στην κατηγορία κρατούσε στα χέρια του ο ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το 91ο λεπτό στους Ζωσιμάδες όταν ο Εργοτέλης που έπαιζε με 9 παίκτες πήρε το πολύτιμο «Χ»  στο τελικό 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι Ηπειρώτες είχαν ανοίξει το σκορ στο 59’ με τον Βίλα, αλλά ο Γιαλούσης στο 91’ χάρισε τον ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα της Κρήτης.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν κακό και δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε.  Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Καβουσάκη. Η απουσία του Λεάλ από την ενδεκάδα του Εργοτέλη ήταν εμφανέσταστη, κυρίως στη δημιουργικό κομμάτι, γεγονός που δεν επέτρεψε στην ομάδα του Καραγεωργίου να ανησυχήσει την άμυνα των γηπεδούχων, εκτός από το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 44΄ που πέρασε λίγο άουτ.

Δύο φάουλ του Μπεσέρα στο 3΄ και 14΄ ήταν ό,τι πιο αξιόλογο δημιούργησε το συγκρότημα του Αναστασιάδη στα πρώτα 45 λεπτά.

Με τον Εργοτέλη να απειλεί δύο φορές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Τζανακάκης στο 50΄ και ο Μπούντιμιρ στο 55΄ δεν βρήκαν στόχο από καλή θέση στην περιοχή. Ο Βίλα με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, στο 59΄, νίκησε τον Καβουσάκη κι έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ (1-0) σε μια χρονική στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν φανεί ιδιαίτερα.

Πάλι οι Κρητικοί ήταν αυτοί που απείλησαν, με τον Κουτσιανικούλη στο 61΄ να πιάνει αδύναμο σουτ και να μπλοκάρει εύκολα ο Κηπουρός.

Την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς έχασε ο Πάντος στο 66΄, όταν βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Καβουσάκης.

Στη συνέχεια η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος των γηπεδούχων. Αρχικά με την αποβολή του Ολίσε στο 76΄ και στη συνέχεια με την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Σαρρής, στο 82ο λεπτό. Όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ θα έπαιρνε εύκολα το «τρίποντο», αλλά οι Κρητικοί με παλικαρίσια ενέργεια του Λεάλ και τελείωμα του Γιαλούση στο 91΄ ισοφάρισαν σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).  Κίτρινες: Ντάσιος, Τζημόπουλος – Ολίσε, Σαρρής, Κουτσιανικούλης. Κόκκινες: Ολίσε (76΄ δεύτερη κίτρινη), Σαρρής (82΄ δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος (84΄ Σκούφαλης), Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (90΄ Μπακαγιόκο), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Μπούντιμιρ (86΄ Δάρλας), Ολίσε, Γιαλούσης, Κουτσιανικούλης, Τζούνιορ, Τζανακάκης (68΄ Κυριακίδης), Μπέτο (65΄ Λεάλ).