«Δικέφαλη» νίκη με οδηγό τον Λάζαρ

Θριαμβευτικό πέρασμα από την Κέρκυρα έκανε ο ΠΑΟΚ που συνέτριψε την τοπική ομάδα με 4-0 με τον Ρουμάνο Κοστίν Λάζαρ να επιτυγχάνει δύο και να έχει συμμετοχή στο τρίτο γκολ.

Αναιμική η Κέρκυρα σε ένα παιχνίδι όπου έπαιζε την παραμονή της στην κατηγορία, που πλέον δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ίδια στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε για 8ο σερί παιχνίδι αήττητος, πλησίασε τον Ατρόμητο και τόνωσε το ηθικό του εν όψει της συνέχειας.

Ο Πάμπλο Γκαρσία στο 15΄εκτελώντας κόρνερ, ο Αθανασιάδης στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και ο Λαζάρ στο 54΄ και το 64΄ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Η Κέρκυρα στο «ματς της χρονιάς» ήταν… προκλητικά απούσα. Στο 15ο λεπτό, ο Πάμπλο Γκαρσία άνοιξε το σκορ με απευθείας κόρνερ (!) και μετά… το χάος.  Στις καθυστερήσεις (45+2) ο Αθανασιάδης από ασίστ του (κορυφαίου) Λαζάρ έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο δεύτερο 45λεπτο, όταν ο Λαζάρ με ατομική προσπάθεια στο 54΄ και μετά από συνδυασμό με τον Γιάννου στο 64΄διαμόρφωσε το 0-4.

Ίσως να έφταιξε το γκολ-μαχαιριά του Αθανασιάδη, ίσως οι δύο αναγκαστικές αλλαγές (22΄ Βέντσελ΄, 44΄ Γκουστάβο). Ό,τι κι αν έφταιξε πάντως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία η Κέρκυρα χρειάζεται πλέον ένα μικρό θαύμα για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων). Κίτρινες: Σνάουτσνερ, Τσιρίλο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (43΄ Ηλιάδης), Βέντσελ (22΄ Βενέτης), Μαϊστόροβιτς, Ερίφε, Γραμμόζης, Ιωάννου (71΄ Μπάρκογλου), Καλαντζής, Καραλής, Μαρτίν.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Σνάουτνσερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο (77΄ Μπαλάφας), Γκαρσία, Λάζαρ (70΄ Τσουκαλάς), Γιάννου, Λίνο, Σαλπιγγίδης (70΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης