Εκβιασμοί, αγώνες, αλλά και Ρήγας Φεραίος

ΤΟ ΚΚΕ
“Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας» θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία”, αναφέρει στο δικό του μήνυμα το KKE και τονίζει:

“Ο λαός πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου». Η πρόσκληση για «εθνική ομοψυχία» επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους…”

Ο ΛΑ.Ο.Σ.
Με τους στίχους από τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου “Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή”, ξεκινά το μήνυμα του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.
Ο κ. Καρατζαφέρης αφού επισημαίνει ότι “ο Ελληνικός λαός είχε παρελθόν, είχε γλώσσα, είχε μνήμη, είχε δηλαδή ιστορία” προσθέτει “σήμερα κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες για την πατρίδα μας αυτές οι ιδέες προβάλλουν και πάλι σαν μια ιστορική αναγκαιότητα.
” Όπως τότε”, καταλήγει το μήνυμα του Προέδρου του ΛΑΟΣ “έτσι και σήμερα, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε με ομοψυχία και εθνική ενότητα να απελευθερώσουμε την πατρίδα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
“Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, ωστόσο, είναι ξεχωριστής σημασίας για το λαό και τη χώρα. Η σημερινή κυβέρνηση, σε πλήρη εναρμόνιση με την τρόικα, προσπαθεί να επιβάλλει την καταστροφική μνημονική πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Προκρίνουν και σχεδιάζουν λύσεις μαζί με τις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη που στόχο έχουν να αποτελειώσουν ό,τι έχει μείνει από το κοινωνικό κράτος και τις κατακτήσεις δεκαετιών. Τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον και εν τέλει η ίδια η δημοκρατία θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των πιστωτών”, αναφέρει στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: “Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μεγαλύτερη ενεργοποίηση και ένταξη όλων των εργαζομένων και της νεολαίας σε μαζικούς, συλλογικούς και ενωτικούς αγώνες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων”.