Βυθισμένο …οπλοστάσιο στη Βάρκιζα

Δύτης βρήκε τυχαία σε θαλάσσια περιοχή της Αττικής, στη Βάρκιζα, καταποντισμένα όπλα και τα παρέδωσε στην αστυνομία. Βαλλιστικοί έλεγχοι θα μαρτυρήσουν την ταυτότητα των κατόχων ενώ η αστυνομία αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Να σημειωθεί ότι η “ανακάλυψη” έγινε πριν από δέκα ημέρες, αλλά διέρρευσε στον Τύπο μόλις σήμερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του http://www.newsit.gr/.

Ειδικότερα, στις 17 Μαρτίου ένας ερασιτέχνης δύτης “σκόνταψε” πάνω στα όπλα την στιγμή που έκανε κατάδυση όχι πολύ μακριά από την ακτή στην Βάρκιζα, περίπου στα 200 μέτρα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά.

Βρέθηκαν:
– 3 καλάσνικοφ
– 12 γεμιστήρες
– Ενα ενα Μακάροφ των 9mm
– Δυο μπερέτες των 765mm
– Ένα μπράουνιγκ 45αρι
– 3 ξιφολόγχες
– 300 φυσίγγια
Τα όπλα παραδόθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, η οποία τα μετέφερε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστικούς ελέγχους.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι από την βαλλιστική δεν έχει προκύψει αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή ποινική υπόθεση.
Τα σενάρια πάντως που εξετάζονται είναι πολλά! Τα όπλα είτε να έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου, είτε να έχουν χρησιμοποιηθεί από ένοπλες ομάδες που έχουν σχέση με την τρομοκρατία.