Στα ημιτελικά η Ρεάλ, έζησε τ’ όνειρο ο ΑΠΟΕΛ

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τη ρεβάνς του Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την επικράτησή της με 3-0 του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Μπενζεμά (74’, 90’) και Κακά (82’) ήταν οι σκόρερ για τη «βασίλισσα» απέναντι στον ΑΠΟΕΛ σε ένα παιχνίδι όπου η κυπριακή ομάδα «κρατούσε γερά» μέχρι και ένα τέταρτο πριν τη λήξη του αγώνα για να «λυγίσει» τελικά από την κόπωση και την πίεση που ασκούσε πάνω της η ποιοτική ισπανική ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ «κοίταξε στα μάτια» τους Ισπανούς που έχασαν μία μόνο κλασική ευκαιρ΄κα στο 34ο λεπτό όταν ο Σαχίν έκανε κάθετη πάσα στον Μπενζεμά που όμως από το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «βασίλισσα» μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση – πρόκριση και το κατάφερε. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση 75 λεπτών στο ματς ο Κακά έδωσε σέντρα – έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά κι αυτός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «μερένχες».

Πριν ακόμα ο ΑΠΟΕΛ προλάβει να συνέλθει από την ψυχρολουσία, ο Κακά χρίστηκε σκόρερ με ένα κοντινό πλασέ στο 82ο λεπτό για να διαμορφώσει με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα ο Μπενζεμά το τελικό 3-0 σε κενή εστία μετά από παράλληλη σέντρα του Οζίλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης χειροκρότησαν τον ΑΠΟΕΛ και τους οπαδούς του που είχαν δημιουργήσει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο παιχνίδι, αποδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τα εύσημα για την εκπληκτική πορεία της κυπριακής ομάδας στο φετινό Champions League.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζορζ, Ολιβέιρα (13΄ Κακά), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Πίντο (72΄ Σολάρι), Νούνο Μοράις, Αλεξάνδρου (46΄ Σόουζα), Αΐλτον, Τριτσκόφσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο (64΄ Μαρσέλο), Αρμπελόα, Σαχίν (84΄ Γκρανέρο), Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν (63΄ Κακά).