Τύπος και …υπογραμμός η γραφειοκρατία.

Η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου. Φωτογραφία Eurokinissi

Έπρεπε να «κράξουν» την Ελλάδα οι New York Times, αναδεικνύοντας όλο το παραμορφωτικό σύστημα της γραφειοκρατίας για να «συγκινηθεί» το αρμόδιο υπουργείο και δια της υπουργού  Άννας Διαμαντοπούλου να αποφασίσει να ρίξει το βάρος του στο πρόβλημα.
Ένα άλλο επεισόδιο στο σίριαλ της γραφειοκρατίας, αναδείχθηκε με την συνάντηση που είχε η Άννα Διαμαντοπούλου, με τον επιχειρηματία Φώτη Αντωνόπουλο. Έπρεπε μέσω του Τύπου να κοινοποιηθεί το πρόβλημα για να υπάρξει κρατικό ενδιαφέρον…
Ο συγκεκριμένος νέος επιχειρηματίας στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, είχε δώσει συνέντευξη σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε στη λειτουργία της επιχείρησής του, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ελαιόλαδου.
Και κάπως έτσι, χθες έλαβε τη διαβεβαίωση της υπουργού ότι η ίδια «θα επιδιώξει με μία μόνο υπεύθυνη δήλωση να μπορεί ο πολίτης να προχωρά στη διαδικασία υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας και έπειτα να ακολουθεί ο έλεγχος».
Το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ότι σε συνεργασία με το ELTRUN προχωρούν στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου λειτουργίας της καινούριας, για τα ελληνικά δεδομένα, αυτής αγοράς προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του υπουργείου για σύσταση 15.000 ηλεκτρονικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα μέχρι το 2015.