Συμφώνησε με την Εφορία, ελπίζει σε παράταση η ΑΕΚ

Εστω και μετά από μια διαδικασία… θρίλερ η Ενωση ήρθε τελικά σε συμφωνία με την Εφορία για τη ρύθμιση των οφειλομένων της προς πρώην παίκτες και προπονητές και τουλάχιστον ελπίζει στο θέμα της αδειοδότησης από την UEFA χωρίς η αίσια έκβαση να θεωρείται δεδομένη.

Οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν ότι θα πάρουν σιωπηρή παράταση από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, έτσι ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα (2/04) που θα εκταμιευτεί το δάνειο να ξεκινήσουν άμεσα να εξυπηρετούνται οι διακανονισμοί που έχουν γίνει με τους παίκτες και άλλους πιστωτές.
Οι επαφές με τον φορέα του δημοσίου δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν κάπου πριν το κλείσιμο των τραπεζών το μεσημέρι της Παρασκευής (30/03). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εκταμιευτεί το ποσό από το δάνειο του Αλ Σουνταϊρ κι έτσι η προθεσμία που είχε δοθεί από την UEFA (31/03) χάθηκε. Οι προσπάθειες που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλος απέφεραν καρπούς και η ΑΕΚ πέτυχε νέα ρύθμιση και κατ’ επέκταση να λάβει φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο, η διάθεση των χρημάτων δεν θα ξεκινήσει πριν τη Δευτέρα (2/04).

Η διοίκηση θα ζητήσει ολιγοήμερη παράταση από την UEFA, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Απριλίου, προκειμένου να μοιραστούν τα χρήματα μέχρι τις 2-3 Απριλίου, όταν και θα αποσταλεί ο φάκελος της ΑΕΚ από την ΕΠΟ.

Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη από τη στιγμή που δεν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα. Τόνισε, πάντως, ότι θα επιδιωχθεί συνεννόηση με την UEFA, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο της έφεσης, στην περίπτωση που η συνομοσπονδία δεν δεχτεί να δώσει παράταση.

«Δυστυχώς η 31η του μήνα είναι Σάββατο και όλα είναι κλειστά. Θα προσπαθήσουμε τη Δευτέρα και την Τρίτη να λύσουμε το θέμα και να βρούμε μια λύση για την ΑΕΚ. Θα μπορούμε να κάνουμε έφεση για την αδειοδότηση από την ΕΠΟ, αλλά το πρόβλημα είναι με την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε έφεση, αφού η απόφαση μας έχει κοινοποιηθεί από τις 16 Φεβρουαρίου. Είχαμε στείλει αλληλογραφία, για να δούμε μήπως μπορούσε να πάει για Δευτέρα η ημερομηνία (αφού η προθεσμία της 31ης πέφτει Σάββατο) και η απάντηση ήταν αρνητική. Ακόμα κι αν λύσουμε, λοιπόν, τη Δευτέρα το πρόβλημα της Εφορίας, δεν θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα, όπως είχαμε δεσμευτεί και αυτό είναι πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.