Βάσω κατά Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ κατά Βάσως

Εθνική επιταγή» χαρακτήρισε την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, υπεραμυνόμενος των δηλώσεων του προέδρου του κόμματος Αντ. Σαμαρά, σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Απαντώντας στις κατηγορίες που ΠΑΣΟΚ για «μικροκομματική αλαζονεία» από τη ΝΔ, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση, αναγκαστικά, τότε, η χώρα θα οδηγηθεί σε επόμενες εκλογές, όχι από τη δική μας επιθυμία ή κάποιου άλλου, αλλά γιατί δεν θα υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση».

«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί, θα πρέπει να εγκρίνει ένα σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Β. Παπανδρέου για τις καταστροφικές ευθύνες του Γ. Παπανδρέου ο κ. Μιχελάκης δήλωσε:
«Θέλω να σας θυμίσω ότι σήμερα κιόλας, αν διαβάσετε στη Realnews τη Βάσω Παπανδρέου που έχει δώσει μία συνέντευξη, στην οποία λέει ότι “κάναμε καταστροφικά λάθη”, καταλαβαίνετε, ότι η παραδοχή για τις ευθύνες αυτών που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση έχει, πια, ομολογηθεί από τους ίδιους».

Σε συνέντευξή της, η Β.Παπανδρέου -που ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές- ανέφερε πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, επιρρίπτοντας «όχι λάθη, αλλά εγκλήματα» στην κυβέρνηση Παπανδρέου και λέγοντας πως «ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προθέσεις, αλλά καταστροφικά αποτελέσματα».

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κυρία Βάσω Παπανδρέου», τόνισαν κύκλοι του Γιώργου Παπανδρέου, για τα όσα είπε η ανεξάρτητη βουλευτής, αναφερόμενη στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το τέως Πρωθυπουργό.

Δεύτερος γύρος δηλώσεων από τη Βάσω Παπανδρέου

Να κάνει την αυτοκριτική του ζητεί από τον Γιώργο Παπανδρέου η ανεξάρτητη βουλευτής Βάσω Παπανδρέου, απαντώντας στα σχόλια συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της.

«Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ ας προχωρήσει επιτέλους σε ειλικρινή αυτοκριτική ώστε να μην ταυτίζεται το κόμμα με τα πεπραγμένα του», σημειώνει σε δήλωση της η βουλευτής.

Επισημαίνει ακόμη ότι με την έως τώρα στάση του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του», αλλά και «εκτίθεται».

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Nick J. Apostolopoulos
    Απάντηση

    Με όσα λέει η κα Βάσω Παπανδρέου μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί.

    Άλλωστε, όταν το θέμα έχει να κάνει με ευθύνες για την πορεία της οικονομίας, πολλές παράμετροι υπεισέρχονται, με φυσικό αποτέλεσμα την πλήρη αλήθεια να μην την κατέχει ένας.

    Ωστόσο, όλα αυτά θα είχαν μια δεδομένη αξία, αν η κα Παπανδρέου τα έλεγε όσο ήταν στα πράγματα και όχι μετά που διεγράφη από το κόμμα της.

    Επομένως, ορθώς πράττει και δεν βάζει εκ νέου υποψηφιότητα και το ίδιο θα έπρεπε, ίσως, να κάνουν και άλλοι πολιτικοί, από άλλα κόμματα.

    Η ανανέωση πάντα ωφελεί.

    Με εκτίμηση

    Νίκος Αποστολόπουλος..

    ΥΓ: Καλή επιτυχία στο έργο σας.

    • Christos Malaspinas
      Απάντηση

      Δεν έχετε άδικο. Δυστυχώς, η μνήμη των περισσοτέρων “ξελαμπικάρει” αφού απωλέσουν την καρέκλα. Από την άλλη μεριά, αν μιλούσαν όσο ήταν στα πράγματα, δεν θα τους κατηγορούσαμε ότι “πρόδωσαν” το κόμμα και τον αρχηγό; Μάλλον είναι δύσκολη υπόθεση το να πολιτεύεσαι. Κι ακόμα δυσκολότερη το να είσαι υποχρεωμένος να προσέρχεσαι στις κάλπες…
      Όταν αποφασίσουν τα κόμματα να αναγνωρίσουν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο όπου κατοικούν, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον πολιτικό χάρτη της γενέτειρας. Προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι πρέπει να εργασθούν και να πιέσουν οι Απόδημοι.
      Ευχαριστώ για τις ευχές. Τις χρειάζομαι!
      Φιλικά
      Χρήστος Μαλασπίνας

Σχολιάστε