Περπέρογλου: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Μακάμπι»

Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο καλή ομάδα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εξέφρασε ο Στράτος Περπέρογλου σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, επ’ ευκαιρία του 5ου και τελευταίου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων την ερχόμενη Πέμπτη (5/04) στο ΟΑΚΑ για τα play off.

«Απέχουμε μόλις ένα βήμα από το φάιναλ φορ, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα. Ευτυχώς παίζουμε τον καθοριστικό πέμπτο αγώνα στην έδρα μας, αλλά αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα που μας έχει ήδη νικήσει στο ΟΑΚΑ. Η Μακάμπι έχει αποδείξει πως είναι ένας καλός αντίπαλος», είπε αρχικά ο «Πέρπε».

Και συμπλήρωσε: «Αυτή η σειρά έχει πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και για τις δύο ομάδες. Από τη στιγμή που χάσαμε στο δεύτερο ματς, ξέραμε πως έπρεπε να νικήσουμε τουλάχιστον μία φορά στο Τελ Αβίβ. Στο τρίτο ματς δεν μπήκαμε όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η Μακάμπι έφτασε σε διψήφια διαφορά πόντων και έπρεπε να κυνηγάμε στο σκορ μέχρι το τέλος. Ακόμη και μετά την ήττα αυτή, είχαμε πίστη και ξέραμε πως μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμασταν. Είδαμε όλοι μαζί το βίντεο του τρίτου αγώνα και πόσο άσχημα μπήκαμε στο ματς.

Συμφωνήσαμε πως όταν παίζεις σε μία τέτοια έδρα, πρέπει να μπαίνεις απόλυτα συγκεντρωμένος στο γήπεδο για να αρχίσεις καλά και να ελέγξεις το ρυθμό. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς μας μίλησε, μιλήσαμε κι εμείς μεταξύ μας και είδαμε πως ήταν στο χέρι μας. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Μακάμπι, αρκεί να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στον αγώνα, σε κάθε φάση, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Υπάρχει πολύς θόρυβος στη NOKIA Arena κι έπρεπε να βρούμε τρόπο να μιλάμε μεταξύ μας, να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή και να αποφεύγουμε τα αβίαστα λάθη που κάναμε στον τρίτο αγώνα. Ολα αυτά τα καταφέραμε στον τέταρτο αγώνα, από την αρχή του ματς. Είμαστε πιο έμπειροι σαν ομάδα, είχαμε βρεθεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν και καταφέραμε να αντιδράσουμε όπως θέλαμε.

Τώρα η σειρά είναι στο 2-2 και παίζουμε το πέμπτο παιχνίδι στην έδρα μας. Η εμπειρία μας διδάσκει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ακόμη δεν έχουμε τις τρεις νίκες που απαιτούνται για να φτάσουμε στο φάιναλ φορ. Είναι θετικό ότι φέραμε τη σειρά ξανά στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Μακάμπι μας έχει νικήσει στην έδρα μας. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για να περάσουμε στο φάιναλ φορ.

Eξέφρασε, τέλος, την σιγουριά του ότι το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» και είπε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να μετατρέψουν τη δύναμη που θα τους προσφέρει ο κόσμος σε κίνητρο για τη νίκη:  «Το μόνο σίγουρο είναι πως το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο. Οι οπαδοί μας εξάντλησαν τα εισιτήρια του αγώνα σε λίγες ώρες και υπάρχει sold out από την Κυριακή. Αυτό δείχνει πόσο διψασμένοι είναι για περισσότερους τίτλους, παρότι έχουν γιορτάσει πολλούς με αυτή την ομάδα. Επίσης δείχνει ότι ο κόσμος μας είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας, σε καλές και κακές στιγμές. Το έχουν κάνει στο παρελθόν και το ξανακάνουν τώρα. Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα με παράδοση και ιστορία και θα πρέπει να μετατρέψουμε τη δύναμη των φιλάθλων μας σε κίνητρο μέσα στο γήπεδο», είπε χαρακτηριστικά.