Μια αγωνιστική μείον για τον Παναθηναϊκό

Μόλις μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών ήταν το… όφελος για τον Παναθηναϊκό από την έφεση που άσκησε στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας μείωσε τον αποκλεισμό της έδρας των «πράσινων» κατά μία αγωνιστική (από τέσσερις σε τρεις), καθώς και το επιβληθέν πρόστιμο κατά 40 χιλιάδες ευρώ (212.000 από 252.000 ευρώ). Αντίθετα παρέμεινε η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δέχεται τυπικά και στην ουσία την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ΄ αριθμ. 121/2012 απόφασης της ΠΕ/Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός της 18/3/2012 υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τέρματα 3-0. Τιμωρεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή 212.000 ευρώ».