Παπούλιας προς τους ΑΧΕΠΑΝΣ: Θα ξεπεράσουμε την κρίση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Κάρολο Παπούλια (σ.σ. η φωτογραφία της πρώτης σελίδας είναι της Eurokinissi)  είχε στην Αθήνα το Ύπατο Προεδρείο της AHEPA. Στο προεδρικό Μέγαρο, βρέθηκαν ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δρ. Τζον Γροσομανίδη, ο ύπατος αντιπρόεδρος, Αντονι Κουζούνης, ο ύπατος γραμματέας, Φίλιπ Φράνγκος, ο πρόεδρος AHEPA Καναδά, Τζορτζ Βασσίλας, η ανώτατη πρόεδρος των <Θυγατέρων της Πηνελόπης>, Νίκη Σταμούλης, η ανώτατη πρόεδρος των <Κόρων της Αθηνάς>, Μαριάνθη Κολοκυθάς και ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA, Βασίλης Μωσιάδης.

Η συνάντηση πργματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας και από τα δύο μέρη και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκθειάζει την Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και τον Ύπατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ κ. Γροσομανίδη να  υπόσχεται αφενός στήριξη και βοήθεια των Αποδήμων προς την χειμαζόμενη γενέτειρα και, αφετέρου δε  να εξκηγεί πως η επίσκεψη του Ύπατου Προεδρείου αποσκοπεί στο να καταδείξει ότι στην Ελλάδα ω»δεν γίνονται μόνο ταραχές και φασαρία».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπαούλιας, ακλωσορίζοντας τους; Εκπορος΄λωπους της αρχαιότερης και μεγαλύτερης οργάνωσης των Ελλήνων Ομογενών της Αμερικής  είπε, μεταξύ άλλων:

«Σας υποδέχομαι με πολύ μεγάλη χαρά εδώ στην πατρίδα μας και στη δικιά σας μικρή πατρίδα, γιατί έχετε και εσείς δυο πατρίδες. Θέλω να σας ευχαριστήσω για ό,τι κάνετε και στις καλές στιγμές και στις δύσκολες στιγμές για τη μικρή πατρίδα(…). Σήμερα τρέχετε επίσης για να βοηθήσετε αυτόν εδώ τον τόπο».

Ακολούθως ο κ. Παπούλιας, τόνισε: «Είσαστε μια ευημερούσα ομάδα σε μια μεγάλη κοινωνία όπως είναι η κοινωνία των ΗΠΑ και του Καναδά και διαπρέπετε, όχι μονάχα στον επιχειρηματικό τομέα, όχι μονάχα στον τομέα της διανόησης. Αν σκεφθεί κανένας πόσες εκατοντάδες καθηγητές έχουμε στα αμερικανικά Πανεπιστήμια και τελευταία δέχθηκα και τους φίλους μας από τον Καναδά και πόσους γιατρούς έχουμε και πόσους διαπρεπείς επιστήμονες και πόσους καλλιτέχνες και το όνομα της Ελλάδας ακούγεται σ’όλη αυτή τη μεγάλη χώρα».

Και, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του επισημαίνοντας: « Πιστεύω ότι με τη δύναμη ψυχής που έχουμε μέσα μας, μ’ αυτό που έχει ο Έλληνας, με το θάρρος που έχει να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, είναι στο χέρι μας να την ξεπεράσουμε. Όλοι μας όμως, σαν μια οικογένεια, αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Όπου ο Ελληνισμός έδωσε τις μάχες σαν μια οικογένεια κέρδισε. Όπου ο Ελληνισμός είχε μέσα το σκουλήκι της διαίρεσης και της σύγκρουσης απέτυχε. Και αυτό το έχουμε λιγάκι, το έχουμε. Είναι σαν το καλό μήλο που μέσα το σκουλήκι το τρώει».\

Από την πλευρά του, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ  Δρ. Γροσομανίδης, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η AHEPA για να βοηθήσει την Ελλάδα.

 *Ολόκληρη η αποκλειστική συνένευξη που παραχώρισε ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Δρ. Γροσομανίδης στην PanΗellenic Post θα δημοσιευθεί στα αγγλικά και στα ελληνικά προσεχώς.