Τα Διεθνή ΜΜΕ για την αυτοκτονία ηλικιωμένου στο Σύνταγμα

Εκτενής αναφορά κάνουν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και για τα επεισόδια που ακολούθησαν.
Το Reuters αναφέρεται εκτενώς στην κοινωνική και πολιτική διάσταση της αυτοκτονίας του 77χρονου, η οποία πυροδότησε κύμα συμπάθειας σε μια χώρα όπου ένας στους πέντε είναι άνεργος και ένα αίσθημα εθνικής ταπείνωσης συνοδεύει τις διαδοχικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».
Στο υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών που σημειώνονται στην Ελλάδα την τελευταία τριετία αναφέρεται στο σημερινό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg. «Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότερες από 1.500 αυτοκτονίες στην Ελλάδα», σημειώνει. «Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο σημείο στη διάρκεια της ημέρας, φωτογραφίζοντας τον αυτοσχέδιο βωμό και αφήνοντας μηνύματα όπως «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία» και «Το μνημόνιο ενός φόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα επεισόδια στη  διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν πρώτο θέμα στον ιστότοπο του BBC, όπου επισημαίνεται ότι «η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες φέρονται να έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα καθώς η χώρα εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια χρέη της».

«Ένας ηλικιωμένος άνδρας που αυτοκτόνησε έξω από την ελληνικό κοινοβούλιο στην Αθήνα, όντας προφανώς απελπισμένος εξαιτίας των χρεών του, υπογράμμισε το ανθρώπινο κόστος μια οικονομικής κρίσης που δεν έχει μόνο φέρει τη χώρα στο χείλος της αβύσσου οικονομικά αλλά έχει επίσης οδηγήσει σε εκτίναξη του αριθμού των αυτοκτονιών», επισημαίνει η ανταποκρίτρια της βρετανικής Guardian στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr