ΜVP ο Διαμαντίδης

Η σειρά των play off ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μακάμπι ήταν η μόνη που έφτασε σε πέμπτο αγώνα, επομένως ο MVP ήταν φυσικό να αναδειχθεί από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Και καθώς δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αυτός που τελικά οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη που συνεπάγεται την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αυτός ήταν που αναδείχτηκε και MVP της αναμέτρησης.

Ο 3D πέτυχε 25 πόντους με 2 τρίποντα. Ήταν αυτός που είχε 5/6 βολές στο τελευταίο λεπτό και 7 πόντους στα τελευταία 78΄΄, αλλά κυρίως ήταν αυτός που μετά την άστοχη δεύτερη βολή του στα 5΄΄ έκανε το κλέψιμο στον Μπούρστεϊν στέλνοντας στην Κωνσταντινούπολη τον Παναθηναϊκό.

Η πράσινη «αυτοκρατορία» των αδελφών Γιαννακόπουλων νίκησε, 86-85, έκανε το 3-2 στη σειρά και προκρίθηκε στο 10ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της ιστορίας της, 11ο μαζί με τη συμμετοχή στη Σουπρολίγκα το 2001.

Ο Καστοριανός γκαρντ και κάτοχος του τίτλου του ΜVP της Ευρωλίγκας για την προηγούμενη σεζόν έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, ήταν παρών όταν τον χρειάστηκε περισσότερο από ποτέ η ομάδα του και οι 34 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης index το πιστοποιούν: Είναι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει «πιάσει» ποτέ ο Διαμαντίδης στη διοργάνωση.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν απανταχού παρών από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο στον «τελικό» με τη Μακάμπι το βράδυ της Πέμπτης (5/04). Μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο. Ευστόχησε σε 15 βολές, που αποτελεί νέο ρεκόρ σε πλέι οφ της διοργάνωσης.

Στο παρά ένα… έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο ακόμη ρεκόρ με τις 18 βολές που εκτέλεσε και τα 12 φάουλ που κέρδισε. MVP και των πρώτων αγώνων στα πλέι οφ φέτος, ο Διαμαντίδης έχει τον καλύτερο μέσο όρο απ’ όλους τους παίκτες των οχτώ ομάδων που συμμετείχαν στο σύστημα αξιολόγησης με 24 βαθμούς!

Η φετινή μάχη των πέντε συγκλονιστικών αγώνων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι πέρασαν στην ιστορία του αθλήματος ως μία από τις πιο συναρπαστικές σε πλέι οφ Ευρωλίγκας. Και ο Δημήτρης Διαμαντίδης υπήρξε χωρίς αμφιβολία το κεντρικό πρόσωπο!