Σάτο: «Μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο»

Ενθουσιασμένος για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα δηλώνει ο Ρομέιν Σάτο που αφιέρωσε την επιτυχία του «τριφυλλιού» στην μόλις ενός μήνα κορούλα του.

Ο Κεντροαφρικανός άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα για την επικείμενη αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας επισημαίνοντας ότι ο αγώνας κρύβει δυσκολίες, αλλά παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ρωσικής ομάδας, να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο.

«Είμαι ενθουσιασμένος! Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιστρέφω σε ένα φάιναλ φορ. Δεν ήταν εύκολο και το ξέρω. Παίξαμε καλά χθες, αλλά την ίδια στιγμή κάναμε και κάποια ανόητα λάθη. Ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να τα διορθώσουμε. Παραλίγο να δώσουμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος εμείς πήραμε τη νίκη. Και αυτή τη στιγμή αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν μας αρέσει και τόσο πολύ να γίνονται οι αγώνες… θρίλερ. Δεν είναι αλήθεια ότι μας αρέσει… Θα θέλαμε κι εμείς να είχαμε φτάσει ευκολότερα στη νίκη. Και μπροστά σε έναν τέτοιο κόσμο που ήταν εκπληκτικός. Όλοι ήταν όρθιοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και πάλι βρεθήκαμε στο τέλος να είμαστε ισόπαλοι με τη Μακάμπι. Έτσι είναι… Δεν τα παρατήσαμε, δεν τα παράτησαν κι αυτοί όμως. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάναμε λάθη και λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε, και μάλιστα σε καθοριστικό διάστημα της αναμέτρησης. Αν το σκεφτείς όμως, όλη αυτή η σειρά αγώνων ήταν έτσι. Παίρναμε μία διαφορά 10 πόντων, επέστρεφαν, έπαιρναν μια διαφορά 10 πόντων, επιστρέφαμε. Νομίζω ότι είναι και λίγο λογικό υπό μία έννοια. Είναι ένας αγώνα για το φάιναλ φορ, και η κάθε ομάδα έχει πολλούς σκόρερ. Και αν δεν παίξεις καλά στην άμυνα για ένα λεπτό, μπορεί να επιστρέψει.

Είμαστε στο φάιναλ φορ, θα πάμε στην Τουρκία και ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ που θεωρείται το φαβορί της διοργάνωσης. Είναι ένας αγώνας. Τους έχουμε αντιμετωπίσει ξανά, ξέρουμε τι ομάδα είναι και ξέρουμε πως όλα μπορεί να συμβούν. Είναι το φάιναλ φορ. Πηγαίνουμε εκεί με ένα στόχο, οπότε θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να κάνουμε το «repeat». Γι’ αυτό πάμε ως εκεί. Τους έχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές, αλλά νιώθουμε ακόμη ως το αουτσάιντερ, αφού έχουμε χάσει και τις δύο. Είναι κάτι που δεν ξεχνάμε. Το να φτάσουμε στον τελικό, να τους νικήσουμε στον ημιτελικό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Και θα δούμε τι θα συμβεί. Δεν ανησυχούμε από τώρα. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας γι’ αυτόν τον αγώνα.

Πήραμε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ μπροστά στον κόσμο μας και απλά πρέπει να πω πως ήταν εκπληκτικό! Δεν νομίζω να έχω ξαναπαίξει ποτέ μπροστά σε τόσο κόσμο. Μου άρεσε πολύ! Σε ωθούν κάθε λεπτό της αναμέτρησης. Ήταν όρθιοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένος. Είναι η λέξη που λέω ξανά και ξανά: Ενθουσιασμένος! Ενθουσιασμένος που ξαναγυρίζω σε φάιναλ φορ, ενθουσιασμένος για την οικογένειά μου την εδώ, για ολόκληρη την οικογένεια του Παναθηναϊκού και φυσικά για την οικογένειά μου που βρίσκεται αυτή την περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Θεός είναι καλός… Είναι ευλογία να βρίσκομαι εδώ, να παίζω εδώ και να μπορώ να φτάνω στο φάιναλ φορ. Είναι ευλογία. Αυτή τη φορά είναι για την κόρη μου. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να τη δω, καθώς γεννήθηκε στις ΗΠΑ πριν από περίπου ένα μήνα. Τα δυο αγόρια μου έχουν ήδη πάει σε ένα φάιναλ φορ, οπότε αυτή είναι γι’ αυτήν, για την Τσέλσι!»