Στο Καραϊσκάκη η… φιέστα ήταν της Κέρκυρας

Δικαίωμα στην ελπίδα για παραμονή στην κατηγορία απέκτησε η Κέρκυρα μετά την απροσδόκητη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ηταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τις 24/1/2010, 0-1 από τον ΠΑΟΚ και επέφερε την οργή του Βαγγέλη Μαρινάκη που αναμένεται να επιβάλλει πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου επειδή θεωρεί ότι ήταν αδιάφοροι.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ιωάννου στο 80ό λεπτό, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» που παρουσιάστηκαν… χωρίς κέφι για ποδόσφαιρο, ο Ορμπάιθ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι στο 75ο λεπτό.

Οι Πειραιώτες είχαν τρεις καλές στιγμές με τους Μέλμπεργκ (18΄), Ορμπάιθ (20΄) και Μιραλάς (29΄) κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο το καταστροφικό παιχνίδι της Κέρκυρας ήταν αυτό που κυριαρχούσε. Στο 60΄ ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Καζίμ αντί του Φουστέρ, με τον Ολυμπιακό εννέα λεπτά αργότερα να δημιουργεί την πρώτη αξιόλογη φάση.

Ο Τζιμπούρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ανασταστόπουλο, με τον γκολκίπερ να πέφτει στα πόδια του Γαλλοαλγερινού σώζωντας την ομάδα του από βέβαιη. Η πιο μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο 75΄ όταν ο Ορμπάιθ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και ο Μιραλάς που πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε άουτ. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, η Κέρκυρα στο 80΄ έφτασε στο γκολ.

Οι «κυανέρυθροι» βγήκαν στην κόντρα, εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Χολέμπας, με τον Γιάντση να γυρνάει στον Ιωάννου, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ (0-1) που ήταν και τελικό εν μέσω αποδοκιμασιών από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) Κίτρινες κάρτες: Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Γιάντσης, Κοντοδήμος Κόκκινες κάρτες: Κοντοδήμος (95`, δεύτερη κίτρινη).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μανιάτης, Μοδέστο (72΄ Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (56΄ Καζίμ Ρίτσαρντς), Χολέβας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (75΄ Μακούν).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Βέντσελ, Καλαντζής (80΄ Λαμπρόπουλος), Μίχος, Αγρίτης (60΄ Γραμμόζης), Μαΐστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (72΄  Γιάντσης), Ηλιάδης.