Ξύπνησε στο β΄ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

Την πρώτη θέση εν όψει πλέι οφ «κλείδωσε» ο Παναθηναϊκός με τη σημερινή (8/04) νίκη του επί του Πανιωνίου με 3-0 στο  κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν και μαθηματικά τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου και θα μπουν στα play offs με πλεονέκτημα έναντι των  υπόλοιπων αντιπάλων τους. Μόνο που ενδέχεται αυτό να είναι χωρίς αντίκρισιμα, αφού αν δεν κινητοποιηθούν οι μέτοχοι του συλλόγου ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα «ακυρώσει» την όποια προσπάθεια των παικτών.

Ο Χριστοδουλόπουλος στο 48΄ και ο Πετρόπουλος στο 84΄ και στο 88΄ σημείωσαν τα τέρματα των «πρασίνων» οι οποίοι έφτασαν τους 60 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός στο παγωμένο, λόγω… έλλειψης θεατών (από τιμωρία), ΟΑΚΑ έδειξε να στέκεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ωστόσο λίγο έλειψε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο στο 7΄.

Ο Σιόβας βγήκε μόνος του με το τέρμα, αφού έπιασε στον… ύπνο τους αμυντικούς των «πρασίνων», αλλά έκανε κακό κοντρόλ, καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα η φάση να τελειώσει άδοξα για τους νεοσμυρνιώτες. Ο Παναθηναϊκός, στάθηκε άτυχος στη φάση του 11΄ όταν το σουτ του Κατσουράνη αρκετά έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιδεράκη.

Ο Χριστοδουλόπουλος, ότι δεν κατάφερε στο 31΄ και στο 45΄ με ισάριθμα σουτ, το σημείωσε στο 48΄ σε φάση διαρκείας. Ο Πετρόπουλος, που μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μαρίνου, έφυγε από αριστερά, ξεπέρασε τον Πιερ και σέντραρε.

Ο Κουίνσι από κοντά δεν μπόρεσε να σουτάρει, όμως ούτε ο Κούρος απομάκρυνε όπως θα έπρεπε και ο Χριστοδουλόπουλος που καιροφυλαχτούσε από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Φερέιρα (1-0).

Οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις στο σκορ στο τελευταίο εξάλεπτο, όταν από δύο προσωπικές ενέργειες του Καραγκούνη, έδωσαν την ευκαιρία στον Πετρόπουλο να σκοράρει ισάριθμες φορές (84΄, 88΄) για το 3-0.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου) Κίτρινες κάρτες: Ρούντολφ, Βύντρα, Κατσουράνης, Σιμάο – Σάμαρης, Κουρντί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (46` Πετρόπουλος), Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης (46` Κατσουράνης), Κλέιτον (46` Ρούντολφ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο (78` Πετκάκης), Μενδρινός, Κούρος, Σάμαρης, Σιόβας, Ντιμπαλά, Κουρντί, Σκέμπρι (82` Μιλοβάνοβιτς), Πιερ Ζαν Ζακ, Αντούνες Βιτορίνο (68` Κούτσι).