«Πασάς» στη Super League o ΠΑΣ Γιάννινα

Tην παραμονή του στη «μεγάλη» κατηγορία εξασφάλισε και μαθηματικά ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την νίκη του με 2-1 επί της ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες.

Μπεσέρα (58΄), Κυριάκος (84΄), πέτυχαν τα γκολ των νικηιτών, ενώ η Ενωση είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Βάντερσον στο 81΄.

Οι πολλές απουσίες της ΑΕΚ έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να ελέγξει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, απειλούσαν «διακριτικά» και στο 53΄ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπεσέρα από τον Γεωργέα. Ο διαιτητής, όμως, τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Αργεντινό μέσο. Ομως, λίγο αργότερα ο Μπεσέρα πήρε «εκδίκηση».

Ο ποδοσφαιριστής που με τα κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει «κράτησε» την ομάδα του στην κατηγορία, έγραψε το 1-0 στο 58΄ με σουτ από το ύψος της περιοχής. Οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν κινδύνευσαν καθόλου, αλλά στο 81΄ ο λάθος υπολογισμός του Βάντερσον μετά από σέντρα του Λεονάρντο, λίγο έλειψε να τους βάλει σε «μπελάδες».

Ομως, στο 84΄ ο Τάσος Κυριάκος έδωσε στην ομάδα του τη νίκη, η οποία εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League.

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας) Κίτρινες: Πάντος, Μπεσέρα, Ντάσιος – Βάργκας, Μπουγαϊδης, Καράμπελας, Γεωργέας, Κλωναρίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντε Βινσέντι, Ζαμπρέλα (73΄ Τζάνης), Μπεσέρα (86΄ Ντάσιος), Κυριάκος, Γεωργίου, Βίλα (+90΄ Γιάκος).

AEK (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές (68΄ Χοσέ Κάρλος), Γεωργέας, Λαγός (57΄ Φούντας), Βάργκας (73΄ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Κλωναρίδης, Μπέλεκ.