Μπιτσαξής: «Οπλίζουν το χέρι του κάθε φανατικού»

«Προειδοποιητική» δήλωση με αποδέκτες τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ έκανε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, με αφορμή την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, η οποία απεφάνθη ότι η διακοπείσα αναμέτρηση πρωταθλήματος Άρης-Αστέρας Τρίπολης θα συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής της (42ο λεπτό).
Ο κ. Μπιτσαξής κάνει λόγο για «σκιώδη ηγεσία» στη διοργανώτρια αρχή, στέλνει μήνυμα προς την ΕΠΟ ότι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου «τρίζει» και προειδοποιεί ότι αν χρειαστεί θα διακοπούν τα πρωταθλήματα, αφού παρά την προεκλογική περίοδο στην οποία εισέρχεται η χώρα, δεν είναι «ακυβέρνητη Πολιτεία».

Η δήλωση του κ. Μπιτσαξή έχει ως εξής:

«Το χειρότερο με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα και της εκκωφαντικής σιωπής, τόσο της ίδιας, όσο και της σκιώδους ηγεσίας της, είναι ότι οπλίζει το χέρι του κάθε φανατικού να βιαιοπραγεί, χωρίς τον φόβο της αγωνιστικής συνέπειας. Το… καλύτερο είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα της συλλογιστικής της. Αν ξανασυμβεί αύριο, το ίδιο ή βαρύτερο περιστατικό, ποιος θα είναι ο ηθικός αυτουργός; Νομίζουν κάποιοι ότι η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη Πολιτεία, επειδή πηγαίνει σε εκλογές. Σφάλλουν. Η χώρα έχει και θεσμικό οπλοστάσιο και αμυντικά ανακλαστικά και την καθολική συναίνεση των πολιτών και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της ανομίας. Οι αποφάσεις της Πολιτείας θα ληφθούν, εφόσον κριθεί απαραίτητο, μετά την δικαστική ολοκλήρωση της θλιβερής αυτής υπόθεσης, είτε από αυτήν την Κυβέρνηση, είτε από την Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές. Ένα μήνυμα προς την Ε.Π.Ο. Με τέτοιου τύπου λογικές το αυτοδιοίκητο τρίζει και το μέλλον των Πρωταθλημάτων είναι αβέβαιο».