Βγενόπουλος: «Οι βασικοί μέτοχοι έχουν ηθική και νομική υποχρέωση να παραστούν στην ΓΣ της ΠΑΕ»

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Μία από τις σημαντικότερες ημέρες στην Ιστορία του Παναθηναϊκού είναι αυτή της Τετάρτης, 18 Απριλίου, καθώς έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο μέτοχος της ΠΑΕ, Ανδρέας Βγενόπουλος, έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί όλους τους μετόχους να παρευρεθούν στην αυριανή Γενική Συνέλευση, καθώς ενδεχόμενη απουσία τους και διατήρηση του αδιεξόδου, δεν αποκλείεται να οδηγήσει το ιστορικό σωματείο σε λύση Πρωτοδικείου.

Η ανακοίνωση του κ Βγενόπουλου, έχει ως εξής:

«Οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν ηθική αλλά και νομική υποχρέωση να παραστούν στην αυριανή κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ώστε να εξασφαλίσουν την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τη Συμφωνία Μετόχων της 5ης Δεκεμβρίου 2008 και το καταστατικό της εταιρείας.

Είναι προφανές ότι η ανυπαρξία Διοίκησης που πρέπει να χειρισθεί αυτή την περίοδο σημαντικά θέματα και να υλοποιήσει την αποφασισθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οδηγεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε πτώχευση, η ευθύνη συνεπώς όσων παραβαίνουν την υποχρέωσή τους για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τεράστια.

Άλλωστε η Γενική Συνέλευση των μετόχων είναι το κατάλληλο forum για να υπάρξει λογοδοσία, να γίνει καθαρός και ευθύς διάλογος και αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αλλά και για να συμφωνηθούν λύσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Όσοι αποφεύγουν αυτή την νόμιμη διαδικασία και προσπαθούν να περάσουν τις απόψεις τους μέσα από φιλικές εφημερίδες και δημοσιογράφους, εκτός από τις νομικές τους ευθύνες, θα πάρουν και τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού».