Αναβολή της ΓΣ του Παναθηναϊκού για τις 8 Μαΐου

Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων του Παναθηναϊκού. Και αυτό γιατί δεν συγκροτήθηκε νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ ορίστηκε νέα συνέλευση για τις 8 Μαΐου. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έδωσε το «παρών» και ο Ανδρέας Βγενόπουλος έριξε τα «βέλη» του στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την απουσία του, αλλά και για το γεγονός ότι δεν έστειλε κάποιον εκπρόσωπο. Στη συνέλευση έδωσαν το «παρών» οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Μαίρη Λομβάρδου Ζούλα, Στράτο Σωπήλης (εκπρόσωπος των κυρίων Νίκα, Πολέμη και Ξυλά), Βασίλης Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε ο Νίκος Πατέρας.

Ο κ. Μακρόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσει την ομάδα, αφού, μαζί με το ποσοστό του κ. Βγενόπουλου, θα μπορούσε βάσει νόμου να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο. Όμως, τελικά ο «Mr. MIG» δεν το δέχθηκε, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορώ να αναλάβω μόνος την ευθύνη», και είπε ότι μόνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το ποσοστό του μπορεί να εκλέξει διοικητικό συμβούλιο. Έτσι, αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου η γενική συνέλευση, στην οποία θα κληθούν να δώσουν το «παρών» όλοι οι μέτοχοι, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε: «Κατόπιν εξωδίκων, ο κ. Βαρδινογιάννης θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα θέματα της ΓΗΠΕΛ. Ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος θα αναλάβει πρωτοβουλίες να συντονίσει τους μετόχους μέχρι τις 8 Μαΐου και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος, θα επισκεφτεί τον Βαρδή Βαρδινογιάννη μήπως υπάρξει λύση και από εκεί. Όλες οι πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν στη Γ.Σ. της 8ης Μαΐου, για να φανεί αν υπάρξει λύση για την αποφυγή της πτώχευσης. Δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες. Είναι απαραδεκτο να είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς διοίκηση. Πρέπει να λυθούν αυτά τα θέματα. Αν φτάσουμε μέχρι τις 8 Μαΐου χωρίς λύση, τότε η πτώχευση είναι δεδομένη». Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και στο χθεσινό εξώδικο του κ. Βαρδινογιάννη (με το οποίο του έδινε το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τις μετοχές του για να εκλέξει διοίκηση), λέγοντας πως «ουσιαστικά με καλεί να αναλάβω τις δικές του ευθύνες».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να προσεγγίσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, από τον οποίο θα ζητήσει να βοηθήσει, δίνοντας το «παρών» στη νέα γενική συνέλευση. «Θέλω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για τον Παναθηναϊκό. Σε αυτή τη δύσκολη θέση πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Δεν είμαι με κανέναν, είμαι μόνο με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει όλοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Ο Παναθηναϊκός έχει αφεθεί αβοήθητος και το ποδόσφαιρο μπορεί να παρασύρει τα πάντα και τον Ερασιτέχνη» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Όποιος αγαπά την ομάδα, πρέπει τώρα να το αποδείξει εμπράκτως. Δεν με ενδιαφέρει πώς λέγεται ο καθένας. Ούτε τι διαφορές έχουν. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Απευθύνω παράκληση στον κ. Βαρδινογιάννη να καθήσει στο τραπέζι».