Δικαιώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, παίρνει «στα χαρτιά» το ματς με τον Άρη

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Αστέρα Τρίπολης, μετά την έφεση που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας για τη διακοπή στο 42ο λεπτό του αγώνα με τον Άρη την 28η αγωνιστική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, ο αγώνας κατακυρώνεται στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0, επιβάλλεται αφαίρεση τριών βαθμών στους Θεσσαλονικείς από το τρέχον πρωτάθλημα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρούνται ακόμη με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για μια αγωνιστική και πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε αποφασίσει τη συνέχιση του αγώνα από το 42ο λεπτό, με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Αστέρα, όταν διακόπηκε το παιχνίδι από τον τραυματισμό της βοηθού διαιτητή, Χρυσούλας Κουρομπύλια, ενώ είχε επιβάλλει ακόμη στους Θεσσαλονικείς ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για μία αγωνιστική και πρόστιμο 55.000 ευρώ. Όμως, ο πειθαρχικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, με αποτέλεσμα να επιληφθεί της υπόθεσης η Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη (18/04), με την πλευρά του Αστέρα Τρίπολης να υποστηρίζει ότι υπήρξε τραυματισμός της βοηθού και πως ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη να διακόψει την αναμέτρηση. Αντίθετα, η πλευρά του Άρη υποστήριξε ότι η έφεση ήταν αόριστη και αναιτιολόγητη, πως δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια και ο διαιτητής δεν εφάρμοσε τον κανονισμό, καθώς και ότι η βοηθός διαιτητή προσποιήθηκε τον τραυματισμό της.

Η απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων αναφέρει: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση (αριθμός 47/18-4-2012) σε ό,τι αφορά την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της απόφασης της Π.Ε. της Super League για τον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ’ αριθμόν 142/10-4-2012 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Απορρίπτει την ένσταση της ΠΑΕ Άρης για αντικανονική διακοπή του αγώνα της 8-4-2012, ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Δέχεται ότι η ΠΑΕ Άρης τέλεσε την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παράγραφος 3 εδάφιο γ-ε του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Άρης χρηματική ποινή 40.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα υπέρ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης με τέρματα 3-0 και τιμωρεί την ΠΑΕ Άρης με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου».