Η Ομογένεια γνωρίζεται και οργανώνεται

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης, θα ταξιδέψει στην Αυστραλία προκειμένου να συναντηθεί  με  συμπατριώτες Ομογενείς. Θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις του τοπικού Θεσσαλικού Συλλόγου,  διαμορφώνοντας, έτσι, μια «ζωντανή» γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας Ευρωπαίων και Αυστραλών Θεσσαλών!

Με βήματα σταθερά η Ομογένεια, εν μέσω της διεθνούς οικονομικής δυσκολίας και συνειδοποιώντας ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμένη δράση τόσο για την ανέλιξη της ιδίας στις χώρες υποδοχής, όσο και για την προσφορά ομογενειακής βοήθειας προς τη γενετειρα, «ανακαλύπτει» δρόμους για συνέννωση των δυνάμεών της, συνεργασία και αύξηση της επιρροής της τόσο εκτός όσο και εντός της Ελλάδας.   Όσο και εάν κανείς θα ανέμενε η πρωτοβουλία ενός τέτοιου εθνικού σχεδιασμού, να προέρχεται από το μητροπολιτικό κέντρο, εντούτοις  πρόκειται για μονομερείς ενέργειες της ίδιας της Ομογένειας.

Έτσι, μετά τους Pan Gregorians της Αμερικής και της απόφασής τους να προωθήσουν «ιδίοις εξόδοις» τον ελληνικό τουρισμό, https://www.panhellenicpost.com/archives/4076,   η σειρά είναι της Γερμανίας να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας με άλλες ομογενειακές οργανώσεις και, μάλιστα, διηπειρωτικές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας θα ταξιδέψει στην Αυστραλία και θα παρευρεθεί μεταξύ άλλων στην εορταστική χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύδνεϋ Αυστραλίας το Σάββατο 05 Μαιου 2012. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από σχετική  πρόσκληση που δέχτηκε η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας κ. Παναγιώτη Σιώμο.

Κύριο θέμα των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν, θα είναι μεταξύ άλλων η σύσφιξη των σχέσεων των δύο Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και η αλληλογνωριμία των μελών των δύο σωματείων, που στοχεύουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης ιδρύθηκε το 2004 και η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας ιδρύθηκε το 1999 ενώνοντας τους Συλλόγους Μετέωρα (1962), Χασίων (1971) και Ελασσόνας (1988). Αντίστοιχη συνάντηση προγραμματίζεται από την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης και με την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Καναδά, στο Τορόντο Καναδά.

Όπως είπε στην «PanHellenic Post», o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης, κ. Διαμαντής Γκίκας, «το ταξίδι αποβλέπει στην αλληλογνωριμία, στη σύσφιξη των σχέσεων και στην εξέταση κοινών προβλημάτων. «Θε εχω την τιμή να συναντηθώ και με τα τρία μέλη του προεδρείου των Θεσσαλών Αυστραλίας και θα εξετάσουμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι ο συντονισμός για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, θέματα που απασχολούν τους Θεσσαλούς, όπως είναι το αεροδρόμιο Θεσσαλίας, όπου σήμερα λειτουργεί μεν ένα αεροδρόμιο στο Βόλο, αλλά δεν έχει ανταπόκριση με το τοπικό ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών».

Ακόμη, ο κ. Γκίκας έθεσε θέμα δημιουργίας ενός «Θεσσαλικού τηλεοπτικού καναλιού που να εκπέμπει στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία» για την ενημέρωση των Παν-Θεσσαλών.

Για τα εθνικά θέματα ο κ. Γκίκας είπε ότι «άλλοι είναι καταλληγλότεροι ημών» ενώ αναφορικά με τον ελληνισμό της Γερμανίας –τον οποίο υπολογίζουν με ορισμένα στατιστικά στοιχεία περίπου στις 300.000- επεσήμανε ότι και εκεί αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα κυρίως οι ομογενείς εργαζόμενοι στα εργοστάσια, «διότι πολλά κλείνουν μεταφέροντας τις δραστηριότητές τους σε τρίτες χώρες».

*Η φωτογραφία της πρώτης σελίδας, είναι από το Νομό Καρδίτσας- Τεχνητή Λίμνη Κτημένης- Φωτογραφία Eurokinissi.

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Andrew Kampiziones
    Απάντηση

    Θερμά συγχαρητήρια για την ευγενική-πατριωτική σας προσπάθεια. Τώρα είναι ο καιρός συσπείρωσης,πατριωτισμού, αλληλεγγύης.
    Γνωστός οργανισμός ο ΠΑΝΓΡΕΓΟΡΙΑΝ (Pan Gregorian) για το πατριωτικό-φιλανθρωπικό του έργο! Συγχαρητήρια και ευχές όπως και άλλοι οργανισμοί μας ακολουθήσουν το παραδειγμά σας.
    Ανδρέας Καμπιζιώνης

Σχολιάστε