«Αποχαιρέτησαν» Εργοτέλης και Παναιτωλικός

Ο Εργοτέλης και ο Παναιτωλικός είναι οι δύο ομάδες που ακολούθησαν τη Δόξα Δράμας στον πικρό δρόμο του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική κατηγορία (Football League). Οι Κρητικοί γνώρισαν την ήττα στην Ξάνθη από την ομώνυμη ομάδα με 4-2, ενώ οι Αγρινιώτες γνώρισαν βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 4-0.

Μεγάλη κερδισμένη της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής η Κέρκυρα που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Αρη. Μια ισοπαλία που ήταν αρκετή για να την κρατήσει στην κατηγορία.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 2-0 στην «πρόβα τζενεράλε» της μεταξύ τους αναμέτρησης το προσεχές Σάββατο, 28 Απριλίου στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Το στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο όπου ήρθε ισόπαλη 1-1 με την εδώ και καιρό υποβιβασμένη Δόξα Δράμας, έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα 4 βαθμών στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ έναντι της «Ενωσης» και των Ατρομήτου και ΠΑΟΚ που συμπληρώνουν την τετράδα των ομάδων που έχοντας εξασφαλίσει ήδη τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα παλέψουν για την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο με ήττα τη Λιβαδειά με 4-3 από τον Λεβαδειακό.

Τέλος, στα αδιάφορα παιχνίδια της ημέρας ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε μέσα στο «Γεντί Κουλέ» τον ΟΦΗ με 2-0, ενώ στην Τρίπολη ο τοπικός Αστέρας κέρδισε με το ίδιο σκορ (2-0) τον Πανιώνιο.

Πρώτος σκόρερ της Super League με 20 γκολ αναδείχτηκε ο Κέβιν Μιραλάς του Ολυμπιακού και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Κώστας Μήτρογλου του Ατρομήτου με 16 και ο Σεμπάστιαν Λέτο στην τρίτη με 15.

Τα αποτελέσματα της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής:

Η τελική βαθμολογία