“Δεν αξίζει η δυσφήμηση που γίνεται στην Ελλάδα”

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εν μέσω ελληνόπουλων της Γερμανίας με εθνικές ενδυμασίες.

“Δεν αξίζει η δυσφήμηση που γίνεται στην Ελλάδα” ανέφερε, μεταξύ άλλων από το Herten της Γερμανίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, καλώντας τους Γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή στη Γερμανία, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, προκειμένου να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα τέσσερα χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και Ζωοδόχου Πηγής, της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Herten & Περιχώρων.

Ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε το Σάββατο 21/4 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, παρουσία του Θεοφ. Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου – ο οποίος εκπροσώπησε τον ασθενούντα Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο – πολλών Ελλήνων Κληρικών των γύρω περιοχών και πλήθους Ομογενών, αλλά και γηγενών Γερμανών.

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος προσφώνησε ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της Τοπικής Εκκλησίας για την επίσκεψη του κ. Ιγνατίου, με τον οποίο, όπως τόνισε η Μητρόπολη Γερμανίας διατηρεί πολυχρόνιους αδελφικούς δεσμούς.

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία, υπογράμμισε τα αισθήματα της αγάπης του για τους ομογενείς της Γερμανίας και την Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, ενώ εξήρε την εκ του μηδενός ανέγερση του περικαλλούς Ι. Ναού του Herten, ο οποίος έγινε με την φροντίδα του εκλεκτού εφημερίου π. Αποστόλου Αμβράζη και των Ελλήνων της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, «την οποία, πάνω στον Σταυρό ο Χριστός κατέστησε Μητέρα των ανθρώπων» και τόνισε την σημασία της Θεομητορικής προστασίας, κυρίως για τους αποδήμους, «που βιώνουν την αυθεντική Ορθοδοξία στο εξωτερικό».

Ακολούθως, παρουσίασε την Παραδοσιακή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που βρίσκεται στο Herten, για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις, και τόνισε ότι «αυτά τα παιδιά είναι οι φορείς της υγιούς Παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού, γι’ αυτό είναι η ελπίδα της Ελλάδας για το μέλλον, καθώς σύντομα θα κληθούν ν’ αναλάβουν τις τύχες της χώρας μας και να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα απ’ αυτά που φέραμε εμείς».

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, η Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου παρουσίασε θαυμάσιο μουσικό πρόγραμμα με Βυζαντινούς Ύμνους και Παραδοσιακά τραγούδια, υπό την δ/νση του Μουσικολόγου – Καθηγητού κ. Βασιλείου Αγροκώστα, αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού. Επικεφαλής του κλιμακίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου είναι η Δ/ντρια κ. Αρετή Τζαννετοπούλου.

Την Κυριακή του Θωμά τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, κατά την οποία έψαλε η Χορωδία του Μουσικού σχολείου Βόλου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία στην Ελλάδα εν καιρώ κρίσης, την στιγμή του το κοινωνικό Κράτος είναι, όπως είπε, ανύπαρκτο.

Τόνισε, όμως, ότι «δεν αξίζει στην Ελλάδα η δυσφήμηση που επιχειρείται εναντίον της και η εικόνα της, όπως παρουσιάζεται στο εξωτερικό, γιατί έχουμε τις δυνάμεις για ανάκαμψη και ανόρθωση, αρκεί να κρατήσουμε την ενότητά μας, να μη διχαστούμε και να επανέλθουμε στο κοινοτικό τρόπο ζωής, που διαφυλάσσεται διαχρονικά εντός της Εκκλησίας».

Τέλος απηύθυνε πρόσκληση στους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γευτούν τους καρπούς της Ελληνικής παράδοσης και φιλοξενίας. Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε θερμά, εξ ονόματος όλης της ενορίας ο Εφημέριος π. Απόστολος Αμβράζης. Ακολούθησε μεγάλο Ελληνικό πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του Ναού, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και με τη συμμετοχή πλήθους Ελλήνων Ομογενών, αλλά και Γερμανών κατοίκων της περιοχής. Την Δευτέρα ο κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε την ενορία των Αγίων Αποστόλων Dortmund και μίλησε στους Έλληνες κατοίκους της πόλης με θέμα «Οι κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης που μαστίζει στην πατρίδα μας».

Περισσότερα: romfea.gr