«Δεν είναι τελικός, είναι γιορτή»

Με το σύνθημα «δεν είναι τελικός,  είναι γιορτή του ποδοσφαίρου» οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός  παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 28 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Στην εκδήλωση που διεξήχθη παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, όσο και εκείνος του Ατρομήτου, αλλά και οι προπονητές Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες Βασίλης Τοροσίδης και Γιώργος Σκόνδρας τόνισαν την ανάγκη να γίνει ένας αγώνας σε καλό κλίμα μέσα σε ένα Ολυμπιακό Στάδιο που θα είναι γεμάτο από οικογένειες.

Την ανάγκη για έναν «μεγάλο τελικό» τόνισε ο Σοφοκλής Πιλάβιος που δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα μεγάλο τελικό. Το έχει ανάγκη η Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο χάνει από τη βία. Η τήρηση των κανόνων πρέπει να είναι αυτονόητη. Εύχομαι και στις δύο ομάδες επιτυχία και τις συγχαίρω, τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Ατρόμητο για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Ελπίζω ότι το Σάββατο θα κερδίσει το ποδόσφαιρο».

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός είπε:

«Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και θα πρέπει όλοι οι συντελεστές του τελικού να έχουμε άψογη συνεργασία. Οι ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Θέλουμε, ως κορυφαίο κοινωνικό γεγονός, το ποδόσφαιρο να περάσει τα μηνύματα που πρέπει. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για πισωγυρίσματα μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού. Αν δεν πιστεύουμε στην κατάκτηση του τροπαίου, θα πω στους ποδοσφαιριστές μας να μην κατέβουν να παίξουν. Θα δώσουμε το 110% των δυνάμεών μας για να πάρουμε τον τίτλο».

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, αιφνιδίασε κάνοντας λόγο για πληροφορίες που αναφέρουν ενδεχόμενη προβοκάτσια στον τελικό, αλλά επισημαίνοντας την βεβαιότητά του ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό:

«Θέλουμε να δώσουμε ένα στίγμα ενότητας και να αναβαθμίσουμε τον τελικό. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας οπαδός του Ολυμπιακού που θα κάνει το παραμικρό, και πιστεύω και του Ατρόμητου. Φοβόμαστε όμως για προβοκάτορες. Έχουμε πληροφορίες ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να χαλάσουν τη γιορτή. Θα προτείνω στην ΕΠΟ να αγοράσουμε τα εισιτήρια μιας θύρας, που θα φιλοξενήσει τα παιδιά των Ακαδημιών και των σχολών μας από όλη τη χώρα. Eμείς ως Ολυμπιακός κρατήσαμε πολύ χαμηλούς τόνους και διαμορφώσαμε ένα πολύ καλό κλίμα. Είχαμε συνεχείς επαφές με τους φιλάθλους μας και τους οργανωμένους, μισθώσαμε 5 συρμούς για να μεταφέρουν με ασφάλεια τους οπαδούς μας . Θα έχουμε και ιδιωτική ασφάλεια για να εξασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό».

Ο τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης, ευχήθηκε «να απολαύσουμε και να ευχαριστηθούμε τον τελικό και μετά το πέρας του να παραμείνουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες και να σεβαστούν και το νικητή και τον ηττημένο. Η πορεία μας δεν ήταν τυχαία. Αποκλείσαμε σπουδαίους αντίπαλους, όπως τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τον Αστέρα Τρίπολης… Πάντως, θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από πλευράς έντασης σε σχέση με το ματς της Κυριακής. Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι, αν και ξέρουμε ότι θα είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ.  Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές το αουτσάιντερ κέρδισε την καλύτερη ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό δύο φορές σε μία εβδομάδα, ας ελπίσουμε όμως ότι θα τον νικήσουμε μία. Θεωρώ γενναιότητα του Ολυμπιακού να μας δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τους Μήτρογλου και Τάτο. Αυτό δεν το κάνει καμία ομάδα στον κόσμο με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές της. Από εκεί και πέρα είναι εσωτερικό θέμα, αλλά εγώ θα μιλήσω με τα παιδιά και θα εξαρτηθεί από την απόφασή τους αν θα τους χρησιμοποιήσουμε».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε:  «Eίμαστε δύο ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλή σεζόν και ίσως το Σάββατο να κάνουμε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια της χρονιάς, έναν πολύ ωραίο τελικό Κυπέλλου. Αυτό που ελπίζουμε είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους ένα αξιοπρεπές θέαμα, που θα το απολαύσουν όλοι και θα το ευχαριστηθούν οι ομάδες. Αυτή η συνέντευξη είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα πριν από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Όλοι πρέπει να προσέξουμε την ατμόσφαιρα, οι ομάδες πρέπει να παρουσιάσουν ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και να σκεφτόμαστε με ηρεμία τα πράγματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό γιατί οι υπόλοιπες δεν τα κατάφεραν. Θα δείτε ένα εμφανώς διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ατρόμητος θα είναι πιο έτοιμος και πιο δυνατός και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς. Το τελευταίο παιχνίδι μου στον Ολυμπιακό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για μένα. Είναι πάντως δύσκολο να με απασχολήσει συναισθηματικά κάτι άλλο ως το Σάββατο, αφού είμαι πολύ συγκεντρωμένος στον τελικό. Δεν το κρύβω πάντως ότι θα ήθελα να κερδίσω ακόμη έναν τίτλο».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε