Αναβλήθηκε ο 5ος τελικός βόλεϊ της Α1 ανδρών

Μια ακόμα μελανή σελίδα για τον ελληνικό αθλητισμό, γράφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου (28/04) καθώς ο διαιτητής του 5ου τελικού της Α1 Βόλεϊ Ανδρών μεταξύ Ηρακλή – Φοίνικα Σύρου, Γιώργος Καραμπέτσος αποφάσισε την αναβολή του.

Ο λόγος ήταν η χρήση χημικών που έκανε η αστυνομία μετά από συγκρούσεις της με μερίδα οπαδών του Ηρακλή στο γήπεδο της Μίκρας που κατέστησε αποπνικτική την ατμόσφαιρα και την άρνηση των γηπεδούχων να αδειάσουν το χώρο προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η αστυνομία αρνήθηκε πως έκανε χρήση χημικών υποστηρίζοντας πως πρόκειται για χρήση πυροσβεστήρων στην είσοδο από οπαδούς.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμπέτσος ζήτησε να αδειάσει μέρος του κόσμου, κάνοντας λόγο για υπεράριθμους φιλάθλους. Ακολούθησε ο διάλογος με τους παίκτες του Φοίνικα, με τους νησιώτες να ζητούν να διεξαχθεί κανονικά ο 5ος τελικός και να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση. Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει ο αγώνας, με τις δύο ομάδες να προθερμαίνονται, ο διαιτητής Γιώργος Καραμπέτσος πέταξε τη σφυρίχτρα και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια δηλώνοντας πως, «ζήτησα να αδειάσουν οι κερκίδες αλλά την ώρα που βγήκα μετά την πρώτη διακοπή, είδα πως στις κερκίδες υπήρχε περισσότερος κόσμος. Πιστεύουν ότι με κοροϊδεύουν, διακόπτεται οριστικά το παιχνίδι», είπε ο Έλληνας ρέφερι.

Ο προπονητής του Ηρακλή, Σωτήρης Δρίκος, άφησε αιχμές, ενώ ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο τεχνικός του Φοίνικα, Νίκος Νεόφυτος. «Οι διακοπές και όσα ακούγονται γίνονται για άλλους λόγους», ήταν το σχόλιο του κ. Δρίκου. O Θόδωρος Μποζίδης, όταν ανακοινώθηκε η οριστική αναβολή του αγώνα σημείωσε πως αυτό του συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του: «Πάνω από 20 χρόνια παίζω βόλεϊ αλλά για πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Κι εμείς ευθυνόμαστε. Είναι μία γιορτή και πρέπει να γίνει ο αγώνας για να τελειώσει το πρωτάθλημα, το οποίο έχει πρόβλημα ούτως ή άλλως. Έκανα δύο φορές προθέρμανση», δήλωσε ο παίκτης του Ηρακλή.

Μετά από παρέμβαση του ΓΓ Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή ο τελικός αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου.