Στoν τελικό του Τσάλεντζ Καπ ο Διομήδης Αργους

Κι όμως στην Ελλάδα υπάρχουν κι άλλα αθλήματα πέρα από ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Αθλήματα που αυτοί που τα υπηρετούν τραβούν έναν περισσότερο μοναχικό δρόμο, μακριά από την ευρεία προβολή και, πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης, μακριά από τις μεγάλες επιδοτήσεις.

Γι’ αυτό και οι επιτυχίες τους έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία. Μια από αυτές είναι και η σημερινή (30/04) πρόκριση του Διομήδη Αργους στον τελικό του Τζάλεντζ Καπ Ανδρών στο χάντμπολ. Η πελοποννησιακή ομάδα ζει την πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας της καθώς μετά την ισοπαλία (21-21) με τη Μακάμπι Τελ Αβί στον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» του Λουτρακίου, και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη 29-26, που είχε πετύχει στον πρώτο αγώνα στο Ισραήλ, πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

Ετσι ο Διομήδης έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, μετά τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος το 2003 έχασε τον τίτλο από τη δανέζικη Σκιερν.

Τα δεκάλεπτα: 1-5, 6-8, 8-12 (ημ.), 10-15, 17-18, 21-21

Στον τελικό ο Διομήδης θα αντιμετωπίσει την ελβετική Βάκερ Τουν που επικράτησε στον άλλο ημιτελικό της πορτογαλικής Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δ. Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 3, Τάσκοβιτς 4
ΜΑΚΑΜΠΙ (Α. Ρες): Σάιντνερ, Μπλέτσερ 2, Ν. Κοέν, Μπόσκοβιτς 5, Λάντσμαν 2, Λιάντ 1, Λίπετζ, Α. Κοέν, Στρίντομ, Ο. Γκαμπάι, Χαλίφι 3, Αρόνοβιτς, Ρ. Γκαμπάι, Μίτροβιτς 3, Ντάβντα 5, Τζόρτζεβιτς

 

Δημητρούλιας: «Μήνυμα η πρόκρισή μας»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας τόνισε: «Ζούμε τρομερές στιγμές σήμερα. Η πρόκριση αυτή δίνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαι συγκινημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, μιλήσαμε στα αποδυτήρια και μπήκαμε με ψυχή στο δεύτερο μέρος και τα καταφέραμε. Ο φόβος να πάνε χαμένοι οι κόποι ολόκληρης της χρονιάς ήρθαν στο μυαλό μας και μας πείσμωσε να αλλάξουμε την κατάσταση. Είναι μία τεράστια πρόκριση για το πελοποννησιακό χάντμπολ και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ζούμε τρομερές στιγμές σήμερα. Η πρόκριση αυτή δίνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε. Έχοντας το μικρότερο μπάτζετ από άλλες ομάδες, δείξαμε καρδιά και είμαστε στον τελικό. Απομένουν δύο παιχνίδια ακόμα και θα τα δούμε ξεχωριστά για να σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας, προκειμένου να πάρουμε το τρόπαιο. Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε και τους δύο τελικούς».