Σε 51 χώρες, 357 πόλεις η Panhellenic Post!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Καθημερινώς αυξάνεται ο αριθμός των χωρών και των πόλεων και, φυσικά, και των επισκέψεων που δέχεται η Panhellenic Post, γεγονός που δείχνει τη δυναμική που αναπτύσσεται σε παγκόσμιο κλίμακα γύρω από την ηλεκτρονική εφημερίδα μας, η οποία γνώμονά της έχει να υπηρετήσει και να εξυπηρετήσει την Ομογένεια και να την διασυνδέσει με την Ελλάδα με έναν τρόπο άμεσο (εσάς) και σε βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Έτσι, με τη συμπλήρωση ακριβώς ενός μήνα που είναι η Panhellenic Post στον «αέρα», (29 Μαρτίου 2012-30 Απριλίου 2012) και σύμφωνα με τον επίσημο στατιστικό πίνακα της Google.com, όπου όλες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις καταγράφονται καθημερινά,  οι χώρες στις οποίες έχουμε αναγνώστες ανήλθαν ήδη στις 51. Δηλαδή σε 51 διαφορετικά κράτη της υδρογείου, διαβάζεται η Panhellenic Post. Ο προηγούμενος αριθμός κρατών ήταν 36 και αφορούσε την περίοδο 26 Μαρτίου 2012 – 24 Απριλίου 2012.

Από τις 24 Απριλίου μέχρι και σήμερα (30 Απριλίου) προστέθηκαν άλλες 15 χώρες στις οποίες η Panhellenic Post (η δική σας ηλεκτρονική εφημερίδα) απέκτησε αναγνώστες!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το ρεκόρ και στις πόλεις, σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι, ενώ 24 Απριλίου είχαμε επισκέψεις από 253 πόλεις –κάτι που φυσιολογικά το πανηγυρίσαμε από τις στήλες της εφημερίδας, μία μόλις εβδομάδα αργότερα, δηλαδή σήμερα 30 Απριλίου, έχουμε αναγνώστες από 357 διαφορετικές πόλεις στον κόσμο!

Οι είκοσι πρώτες χώρες, με σειρά πλήθους αναγνωστών, είναι οι εξής: Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία, Αγγλία, Αυστραλία, Κύπρος, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Καναδάς. Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία, Χιλή, Δανία, Ην. Αραβικά Εμιράτα. Ακολουθούν 31 ακόμη χώρες, ανάμεσά τους Αυστρία, Βουλγαρία, Κίνα, Αργεντινή, Ιαπωνία κλπ.

Οι 357 πόλεις, είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την υδρόγειο. Ανάμεσά τους και μεγαλουπόλεις όπως Νέα Υόρκη, Σικάγο, Σίδνεϋ, Μελβούρνη, Χογκ-Κογκ, Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Αθήνα κλπ.

Πραγματικά, η ανταπόκριση που βρήκε η έκδοση της Panhellenic Post είναι εντυπωσιακή. Περισσότερο εντυπωσιακό είναι, όμως, το γεγονός ότι εν έτει 2012 υπάρχουν χιλιάδες ομογενείς σε εκατοντάδες χώρες του κόσμου που «διψάνε» να έλθουν σε επαφή μεταξύ τους και με την Ελλάδα! Και με δεδομένο ότι η Panhellenic Post χρησιμοποιεί, κατά βάση, την ελληνική γλώσσα, είναι, αυτό το στοιχείο μία απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι δήθεν ο ελληνισμός στο εξωτερικό φθίνει, χάνεται, αφελληνίζεται, αφομοιώνεται.

Τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία φυσιολογική μείωση. Όχι, όμως, στο βαθμό που ορισμένοι θέλουν να εμφανίζουν την κατάσταση.

Είναι γι αυτό που το μητροπολιτικό κέντρο πρέπει, επιτέλους, να σκύψει με σεβασμό πάνω από την ομογένεια, να αφουγκραστεί την ιστορία της, να ακούσει το παράπονό της να επιβραβεύσει τον διαχρονικό πατριωτισμό της.  Ο Απόδημος Ελληνισμός, έλεγε ο πρώην Υπουργός Νικόλαος Μάρτης, «είναι η ατομική βόμβα του Ελληνισμού»…

Ας είναι τούτες οι εκλογές οι τελευταίες στις οποίες δεν συμμετέχει, με την ψήφο του,  ο Απόδημος Έλληνας από εκεί όπου κατοικεί.

Ας είναι τούτη η περίοδος η απαρχή μιας νέας προσέγγισης της ομογένειας με την μητέρα πατρίδα.  Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν –κυρίως από το μητροπολιτικό κέντρο- ώστε να αποκατασταθεί μία σχέση ισοτιμίας, αμοιβαίου οφέλους και διμερούς σεβασμού.

Εμείς θα πράξουμε το αυτονόητο καθήκον μας. Θα παρέχουμε αμφίδρομη ενημέρωση, αντικειμενική, αληθινή, τίμια.

Εσείς όλοι, μας δίνετε κουράγιο και δύναμη ο κάθε ένας από σας, που επιλέγει να μπει στην Panhellenic Post. Τα σχόλιά σας, μας ενθουσιάζουν και μας εμπνέουν να κάνουμε ό,τι καλύτερο, για την πιο δυνατή επικοινωνία του ελληνισμού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εμείς λέμε καλημέρα από δώ, από την Αθήνα και χαιρόμαστε που “περνάτε”, μας διαβάζετε και μας στέλνετε και ‘σεις ένα γειά, από όπου και αν είσθε.

Εμείς θα σας λέμε και θα σας γράφουμε μόνο ό,τι είναι αλήθεια. Γνωριζόμαστε εξάλλου εδώ και χρόνια και χαιρόμαστε που ξανασυναντιώμαστε.

Θέλουμε να μιλάμε καθημερινά. Στείλτε μας τα σχόλιά σας. Τις παραινέσεις, προτροπές παρατηρήσεις σας. Όλοι μαζί θέλουμε να χτίσουμε ένα δίκτυο επικοινωνίας του ελληνισμού που να είναι αληθινό και να ασχολείται με πραγματικά ζητήματα που αξίζουν στον Ελληνισμό.

Σ΄αυτή την “Οδύσσεια” το πιο δυνατό συναίσθημα είναι η ελπίδα που νικάει το φόβο και την ατολμία.

Ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα, σ΄ αυτές τις 30 ημέρες «ζωής» το καταφέραμε χωρίς καμία απολύτως διαφημιστική καμπάνια, δίχως κανένα απολύτως διαφημιστικό σποτ είτε στην τηλεόραση είτε στο ραδιόφωνο. Χωρίς καμία απολύτως καταχώριση σε εφημερίδες ή περιοδικά. Δίχως καμία «ενημερωτική επιστολή». Από τον πρώτο αναγνώστη, που δεν τον γνωρίζουμε, φυσικά, μέχρι και τον πλέον πρόσφατο επισκέπτη της Ιστοσελίδας, η ενημέρωση έγινε «από στόμα σε στόμα»

Το έχουμε διακηρύξει αυτό από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την προσπάθεια, θα το επαναλάβουμε και σήμερα, γιατί αποτελεί μόνιμη, σταθερή και ακλόνητη βάση του όλου οικοδομήματος. Η PanHellenicpost δεν θέλουμε να αποτελεί ένα απλό μέσο δημοσίευσης πληροφοριών μόνο, αλλά ένα μέσο κοινωνικής διαδραστικότητας, διεπαφής, διασύνδεσης και συμμετοχής των Αποδήμων, τόσο με την Ελλάδα όσο και μεταξύ τους. Θέλουμε εσείς, οι Απόδημοι Έλληνες και οι ομογενείς, να έχετε τη δυνατότητα να παρουσιάζετε τους εαυτούς σας, τις δραστηριότητες, τα ενδιαφέροντά σας, τους φίλους σας, τις επιχειρήσεις σας, να εκφράζεσθε ελεύθερα. Κι αυτή είναι η διαφορά της PanΗellenicpost από κάθε προηγούμενη προσπάθεια που έχει γίνει σε αυτό το αντικείμενο μέχρι σήμερα.

Θέλουμε να εμπλακούμε στην καθημερινότητα της κάθε μίας κοινότητας, του κάθε ενός συλλόγου, της κάθε μιας ενορίας. Στην ίδια την καθημερινότητα της Διασποράς, με ένα τρόπο εποικοδομητικό και χρήσιμο. Να δώσουμε την ενημέρωση που αξίζει στον Ελληνισμό. Να δούμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας. Ούτε έξω όλα είναι καλά, ούτε μέσα ότι όλοι στην Ελλάδα είναι άχρηστοι και διεφθαρμένοι. Οι γενικότητες αυτές προδίδουν έλλειψη σεβασμού, έλλειψη φροντίδας και νοιαξίματος.

Εμείς θέλουμε να σας ακούμε. Να σας προσέχουμε. Να αφουγκραζόμαστε τις φωνές μας και τους ψίθυρους μας. Να μιλήσουμε για λογαριασμό του Μεγάλου Ελληνισμού. Δεν χρειάζονται πόλεμοι και κατακτήσεις. Η φυλή μας έμαθε πως με το πνεύμα της, τον πολιτισμό της, τις αξίες της, τον σεβασμό στον άνθρωπο, στον ανήμπορο και αδύναμο μπορεί να νικά και να υπεισχύει. Γιατί αυτές είναι Πανανθρώπινες αξίες. Και αυτή είναι η βαριά της Κληρονομιά. Και αυτήν σήμερα χρειάζεται από τον Ελληνισμό ο πλανήτης. Ταυτόχρονα να εμπνεύσει στο δυνατό αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία και αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπό του.

Σας ευχαριστούμε.

Σχόλια Facebook

Website Comments

 1. ioanna betsi
  Απάντηση

  Kalispera apo stoutgardi. Xairomaste para poli pou h efimerida exei tetoia apixisi dietnos.
  Polla sigxaritiria kai kali dinami.
  Kalo mina, kali protomagia me ygeia!

  • ioanna betsi
   Απάντηση

   Kalispera apo Ellada. Diavasa to minima sas ki euxaristo poli gia ta kala sas logia.
   Xtes vradi girisa apo Stuttgart kai mou leipei poli.
   Ekana Pasxa stin ekklisia sto Esslingen.
   Kali anoixi kai se sas agapimenoi moy simpatriotes, na exete ygeia kai sas euxaristo pou mas stirizete.

 2. Ν.Μιχαηλίδης
  Απάντηση

  Θα ήθελα θερμά να συγχαρώ την ηλεκτρονική εφημερίδα για την πληρότητα των θεμάτων της και την συγκινητική προσπάθεια των όσων εργάζονται για την ενημέρωσή μας.
  Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ με δυό λόγια στην παγκόσμια παρεξηγημένη πατρίδα μας και να τονίσω πως παρόλα όσα οι οικονομικοί παράγοντες της καταλογίζουν παραμένει η Χώρα με την πρωτοπορία στον τουρισμό κάτω από ολοκάθαρο ουράνο και γαλαζοπράσινα νερά, με την επίσης πρωτοπορεία στις παγκόσμιες θάλασσες με την σημαία μας ανεμίζει στους ωκεανούς και με την μοναδικότητα της διατήρησης της ελληνοχριστιανικής παράδοσης μέσω της ορθοδοξίας. Ετσι θα ήθελα να τονίσω ότι οι απανταχού ομογενείς μας πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για την μοναδική τους πατρίδα και να είναι βέβαιοι ότι τα προβλήματα της οικονομίας μας θα ξεπερασθούν με όπλο την φυλετική μας ιδιότητα που πάλεψε απέναντι σε ανυπέρβλητες ιστορικά δυσκολίες και τα κατάφερε.
  Θερμά συγχαρητήρια και πάλι συγχαρητήρια στους πιστούς αναγνώστες της εφημερίδας.

Σχολιάστε