Και εγένετο το «Σωματείο Φίλων Παναθηναϊκού»

Η κίνηση σωτηρίας του Παναθηναϊκού που είχε εξαγγείλλει ο Γιάννης Αλαφούζος, υλοποιήθηκε την Πέμπτη (3/04) με την ίδρυση του «Σωματείου Φίλων» του συλλόγου που σκοπό έχει να εξασφαλίσει την εκλογή προσωρινής διοίκησης, καθώς και τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την ομάδα.

Στην ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ αναφέρει τα εξής:

«Τη συμφωνία αλλά και τη σύμπνοια των μετόχων της ΠΑΕ οι οποίοι θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε εκλογή προσωρινής διοίκησης. Εξασφαλίζουμε, επίσης, τους πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

Με σειρά επαφών προσπαθήσαμε ν’ αποτρέψουμε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη. Εμείς, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Η επίλυση του θέματος είναι πλέον αποκλειστικά, αρμοδιότητα της UEFA και της ΕΠΟ».

Τα βασικά σημεία της διακήρυξης σωματείου φίλων Παναθηναϊκού έχουν ως εξής:

«Στόχος αυτού του Σωματείου είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου φορέα διαλόγου, έκφρασης, ενημέρωσης και δράσης όλων των φίλων του Παναθηναϊκού
Προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ, η οικονομική βιωσιμότητα και ευμάρειας της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού.

Πρόθεση μας είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του Σωματείου στη Διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Όραμα μας είναι να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει: στην κορυφή της Ελλάδας και όχι μόνο.

Η αναγέννηση του Παναθηναϊκού στηρίζεται στις αρχές που από το 1908 ως σήμερα έκαναν την ομάδα αυτή ξεχωριστή γι’ αυτό και δίνουμε στο σωματείο το όνομα του ιδρυτή του, Γιώργου Καλαφάτη.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού συμμετέχουν με την συνδρομή τους στην χρηματοδότηση ενός εύρωστου, ισχυρού συλλόγου, αντάξιου της ιστορίας του και των υψηλών φιλοδοξιών των οπαδών του. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην διοίκησή του, αναδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους, με ίσο δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το ύψος της οικονομικής συμμετοχής ενός εκάστου. Στόχος είναι η οικονομική διαχείριση να υπακούει σε κανόνες χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, με έλεγχο και διαφάνεια.

Στόχος είναι η διοίκηση να αναδεικνύεται δημοκρατικά, να ασκείται με επαγγελματισμό και να λογοδοτεί στους φίλους της ομάδας. Στόχος είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας να ανέβουν επίπεδο.

Πίσω από το Σωματείο δεν κρύβεται τίποτα άλλο πέρα από το προφανές: Η αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού για την μεγαλύτερη και πιο ιστορική Ομάδα της Ελλάδας

Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά όχι για τα παγκόσμια. Εκατοντάδες ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανήκουν εκεί που πρέπει: στους φιλάθλους τους και στον κόσμο τους, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, συμφέροντα και οφέλη. Πίσω από μας δεν κρύβεται «κάποιος» αλλά ΟΛΟΙ, την διακυβέρνηση του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να την έχουν κάποιοι αλλά ΟΛΟΙ, το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να είναι απόφαση μερικών αλλά ΟΛΩΝ μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν σε μία κοινή, ανιδιοτελή προσπάθεια για τη διατήρηση της ιδέας και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε από μηχανής Θεοί».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε