Κρις Σπύρου: ώρα για σοβαρότητα και όχι για πειράματα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με δήλωσή του στην Panhellenic Post, ένας από τους σοβαρότερους ομογενειακούς παράγοντες, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσαιρ και τ. Πολιτειακός βουλευτής κ. Κρις Σπύρου, τοποθετέιται ευθαρσώς μπροστά στην πολιτική ρευστότητα που προέκυψε ως αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη γενέτειρα.

Ο κ. Κρις Σπύρου

Λίγο πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώσει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου, ως γνωστόν,  ήλθε δεύτερο στις εκλογές  ο κ. Σπύρου, από το Νιού Χαμσάιρ όπου βρίσκεται, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Panhellenic Post, επεσήμανε ότι μπρoστά στην κρισιμότητα των στιγμών, επιβάλλεται σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.

“Όλοι πρέπει να ανησυχούμε με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη γενέτειρα”, είπε. “Οι υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η Ελλάδα σε ότι αφορά την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση είναι τέτοιες που πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση η οποία, μάλιστα, να κατανοεί τη σοβαρότητα των εξελίξεων και να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει κράτος και χώρα που θα λέγεται Ελλάδα και αύριο”.

Ο κ. Σπύρου, με την αφοπλιστική αμεσότητα των λόγων, που τον χαρακτηρίζει,  επισημαίνει:

“Την ώρα που η περιφέρεια γύρω από την Ελλάδα προσπαθεί να βρει τρόπους να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να εξασφαλίσει το μέλλον της, το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών της, φαίνεται περίεργο να υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα που θέλουν να κάνουν το αντίθετο. Να σπρώξουν την Ελλάδα ακόμη πιό πίσω και από τη δραχμή, στο νόμισμα της Καραντάνας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μ’ αυτά παίζαμε μικρά παιδιά στα χωράφια και τα έβλεπαν οι παππούδες μας και μάς έλεγαν ότι ήτανε τα νομίσματα των οθωμανών”, είπε ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε με έμφαση: “Εύχομαι να μην πάμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ακολούθως ο κ. Σπύρου εξέφρασε τη λύπη του γιατί, όπως είπε, “υπάρχουν πολιτικές εκφράσεις που προωθούν την δημοσιονομική πολιτική σε τρόπο που να ωθεί  την Ελλάδα έξω από τον 21ο  Αιώνα και έξω από την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα”.

Αναφορικά με τους όρους Τσίπρα για καταγγελία των Μνημονίων κλπ. ο κ. Σπύρου ήταν κατηγορηματικός: “Νομίζω ότι το θέμα της σημερινής κατάστασης είναι η τελική απόφαση που πρέπει να πάρει η πολιτική ηγεσία της γενέτειρας: Εάν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ύπαρξης. Εάν θα κρατήσει τους όρους  αυτής της ύπαρξης που πρέπει να τηρηθούν από όλους. Γιατί σ΄αυτό θα βασιστούν και όλοι όσοι θέλουν να επενδύσουν στην γενέτειρα είτε ως τουρίστες, είτε ως επιχειρηματίες  ή με όποιο άλλο όνομα που όμως το αποτέλεσμα της πράξης τους θα είναι προσφορά στην ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει Κινέζος, Ρώσος ή Αμερικανός που θα επενδύσει με βάση μία δημοσιονομική κατάσταση η οποία βρίσκεται σε συνεχή σεισμική πολιτική δόνηση”.

Συνοψίζοντας τους φόβους του ο κ. Κρις Σπύρου τόνισε: “Θεωρώ  δύσκολο για όλους εμάς, οι οποίοι θέλουμε να επηρεάσουμε ή να συμβουλέψουμε τη γενέτειρα ή ακόμη και να επενδύσουμε, να μπορέσουμε να το κάνουμε  για τη γενέτειρα εάν δεν υπάρχουν σταθεροί όροι, ηρεμία και κυβερνητική σταθερότητα, όχι προσωρινή, αλλά μακροχρόνια. Νομίζω φθάσαμε στη στιγμή που μόνο σοβαρότητα και ωριμότητα πρέπει να επικρατήσουν. Δεν είναι ώρα για πειράματα. Πολιτικά πειράματα νομίζω θα φέρουν την απόλυτη καταστροφή αυτή τη στιγμή”, κατέληξε.