«Ερυθρόλευκη» φιέστα για το 39ο (photos)

Την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία του γιόρτασε το βράδυ της Τετάρτης (9/05) ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη σε μια φαντασμαγορική τελετή.
Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 σε φιλικό αγώνα τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ βράβευσαν για την προσφορά του στο σύλλογο τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθεώθηκε για μια ακόμα φορά από τον κόσμο του Ολυμπιακού με τον Ισπανό να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Πριν από το φιλικό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα είχε γίνει παιχνίδι μεταξύ βετεράνων των «ερυθρόλευκων» όπου οι « άσπροι» νίκησαν τους «κόκκινους» 3-2 (Τσιαντάκης και Γκόγκιτς – 2 – τα γκολ των «άσπρων, Γιαννακόπουλος τα δύο γκολ των «κόκκινων»).

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και μετά την λήξη του φιλικού με χορευτές να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο και να χορεύουν ένα ζεϊμπέκικο στην μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου που ήταν γνωστός για «ερυθρόλευκα» αισθήματα του.

Ακολούθως οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας παρέλαβαν τα μετάλλιά τους από τον Γιώργο Μποροβήλο που εκτελούσε χρέη προέδρου της Super League μετά την παραίτηση του Απόστολου Παπουτσάκη, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης πήρε το κύπελλο από τα χέρια του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη και αμφότεροι γνώρισαν την αποθέωση όταν σήκωσαν το τρόπαιο στον ουρανό του Πειραιά.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έδωσε τιμητική πλακέτα στον ομόλογό του, του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Λούκιτς, επισφραγίζοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Ακολούθησε ο Κριστιάν Καρεμπε ο οποίος παρέλαβε από τον Μαρινάκη τιμητική πλακέτα για όσα προσέφερε στους «ερυθρόλευκους», με το Γάλλο να αποθεώνεται από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως δέχτηκε ένα αναμνηστικό δώρο, μια φανέλα υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της ομάδας, από τα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Ήταν ωραία όλα σήμερα, ο κόσμος χάρηκε και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό. Θέλω να αφιερώσω τη φετινή χρονιά και τους τίτλους που κατακτήσαμε στον κόσμο που βρίσκεται εδώ αλλά και σε όσους δεν είναι σήμερα μαζί μας, όμως μας ακολούθησαν όλη τη χρονιά. Ελπίζω να απόλαυσαν αυτήν την ημέρα όσο εμείς. Δεν γνωρίζω αν θα επιστρέψω, όμως η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να ξεχάσω όσα έζησα», τόνισε μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Από την πλευρά του ο παλιός παίκτης των «ερυθρόλευκων» και βραβευθείς, Κριστιάν Καρεμπέ, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δέχθηκα αυτό το βραβείο. Δεν είναι κάτι που το αξίζω μόνο εγώ, αλλά όλη ομάδα στην οποία έπαιζα τότε. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον τότε προπονητή μου Τάκη Λεμονή και τον τότε πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη. Θα είμαι πάντα κοντά στον Ολυμπιακό».