Δεν ανησυχούν οι Γάλλοι για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

«Δεν υπάρχει καμία οικονομική βιασύνη στην ελληνική υπόθεση». Με αυτά τα λόγα στενός σύμβουλος αξιωματούχου της ΕΕ περιγράφει στην γαλλική εφημερδία Le Monde την κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή σε σχέση με την ελληνική εσωτερική πολιτική κατάσταση και το Μνημόνιο, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς όλων εκείνων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι “έρχεται η καταστροφή”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εξέγερση των Ελλήνων ψηφοφόρων κατά της λιτότητας θέτει υπό αμφισβήτηση το εθνοκτόνο Μνημόνιο και διερωτάται αν «το ερώτημα μιας εξόδου των Αθηνών από τη νομισματική ένωση επιστρέφει στο προσκήνιο».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Φιλίπ Ρικάρ, ωστόσο, καταγράφει δήλωση στενού συμβούλου αξιωματούχου της ΕΕ (ονόματα δεν αναφέρονται) ότι «δεν υπάρχει καμία οικονομική βιασύνη» στην ελληνική υπόθεση. Και συνεχίζει ο ίδιος αξιωματούχος της ΕΕ λέγοντας: «Δεν είναι διόλου έξυπνο να απειλεί κανείς με την προοπτική εξόδου από το ευρώ την Ελλάδα, διότι έτσι τροφοδοτεί φήμες που έχουν πιθανές καταστροφικές επιπτώσεις στο ψυχολογικό επίπεδο».

Μάλιστα φιλοξενεί και δήλωση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με την οποία «πρέπει να αποφύγουμε τις παρεμβάσεις στο δημοκρατικό παιχνίδι στην Ελλάδα γιατί θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα».
Το αφιέρωμα της εφημερίδας τιτλοφορείται «Ελληνική καταιγίδα στην Ευρώπη» είναι τετρασέλιδο κια περιγράφει την”ελληνική επανάσταση ενάντια στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr