Η πρώτη συνάντηση απέτυχε συνεχίζονται οι προσπάθειες

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκησε στο Προεδρικό Μέγαρο η κρίσιμη συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τους κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο σε μία ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να μην πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο. Οι κ. Τσίπρας και Βενιζέλος έφυγαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς δηλώσεις ενώ ο κ. Σαμαράς δήλωσε φεύγοντας ότι «η διαβούλευση συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται πλέον στα χέρια των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα τις επεξεργαστούν ώστε να προσέλθουν εκ νέου στο διάλογο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει ξεχωριστά τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων: Κουβέλη, Παπαρήγα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς, που έφτασε τρίτος μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη ότι «ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έδωσε την εντολή για αλλαγή πολιτικής, να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να συγκροτήσουμε κυβέρνηση βιώσιμη».

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.