Ξανάγινε «πράσινη» η κορυφή, ο Παναθηναϊκός 2-0 τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο του «τρίποντο» στη φάση των play off πήρε ο Παναθηναϊκός που κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ με 2-0 και ξαναπέρασε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας, καλύπτοντας παράλληλα και την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στην Τούμπα, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν και την ήττα της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Τα δύο «πράσινα» γκολ πέτυχαν οι Τοτσέ (62’ και Κλέιτον 86’) με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο, να διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για ένα πέναλτι του Καντέ στον Φωτάκη στο 72ο λεπτό που δεν δόθηκε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 18ο λεπτό με τον Αθανασιάδη που σούταρε σε απευθείας γύρισμα του Έτο, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε στη γωνία του. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπουμσόνγκ πήρε με εντυπωσιακό άλμα την κεφαλιά σε χτύπημα κόρνερ, αλλά ο Μαλεζάς απέκρουσε στη γραμμή.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και στο 62΄ πήραν το προβάδισμα, με τον Τοτσέ. Ο Ισπανός δέχθηκε τη σέντρα του Κουίνσι στο δεύτερο δοκάρι και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, σημειώνοντας το 10ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και 2ο στα πλέι οφ. Στο 72΄ οι παίκτες του Μπόλονι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι του Καντέ στο Φωτάκη, σε φάση που ο αμυντικός των γηπεδούχων βρήκε τα πόδια του διεθνούς μέσου στην περιοχή, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τελικά την πολύτιμη νίκη στο 86ο λεπτό με τον Κλέιτον που  δέχθηκε την πάσα του Κατσουράνη και πλάσαρε εξαιρετικά με αριστερό «σκαφτό» σουτ τον Χαλκιά.

Διαιτητής: Α. Γιάχος (Χίου).  ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιμάο, Σαριέγκι – Ίβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Τοτσέ (85΄ Βιτόλο), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (75΄ Κλέιτον), Ζέκα, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης (68΄ Κατσουράνης).

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Γεωργιάδης (68΄ Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Λάζαρ (68΄ Ίβιτς), Αθανασιάδης, Έτο (46΄ Αποστολόπουλος).