Ενδιαφέρον από Αυστραλία για το αέριο της Κύπρου

 Μια από τις μεγαλύτερες αυστραλιανές εταιρείες που δραστηριοποιείται στην εξαγωγή φυσικού αερίου εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή σε κοινοπραξία για οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Πρόκειται για την εταιρεία Woodside Petroleum Ltd, που σύμφωνα με τον επικεφαλή της, Πέτερ Κόλμαν, ενδιαφέρεται να συμμετέχει στις γεωτρήσεις, λέγοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή στην οποία έγιναν μεγάλες ανακαλύψεις.
Η Woodside διαχειρίζεται ήδη δύο έργα εξαγωγής φυσικού αερίου, το North West Shelf και το Pluto στην Αυστραλία, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κόλμαν, είπε ότι είναι νωρίς για να πει με σιγουριά αν η Κύπρος θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό για την εταιρεία του.
«Καταθέσαμε μια προσφορά» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που θα αποτελούσε ορθό μονοπάτι για την Κύπρο, θα ήταν η δημιουργία ενός τερματικού υγροποίησης και εξαγωγής φυσικού αερίου. Η Κύπρος έχει ήδη ορίσει τον χώρο για να κτιστούν τέτοιες εγκαταστάσεις.
Οι δυνατότητες της Woodside, μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των μεγάλων κοιτασμάτων του Ισραήλ, αλλά δεν έγινε συζήτηση προς το παρόν».

ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr/