AEK: Νίκησε ΠΑΟΚ, τα παίζει όλα για όλα με ΠΑΟ

Τη νίκη που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει την Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική των play off την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματκά του Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η ΑΕΚ την Τετάρτη (17/05) στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Λυμπερόπουλο μπροστά στον κόσμο της ομάδας.

Ο «Λύμπε» που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με το γκολ που πέτυχε στο 33ο λεπτό αποθεώθηκε με τη λήξη της αναμέτρησης, από εκατοντάδες «Ενωσίτες» που έκαναν… ντου αγάπης στον αγωνιστικό χώρο για να βρεθούν για τελευταία φορά κοντά στο ίνδαλμά τους.

Με τη νίκη αυτή η «Ενωση» πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πάνω από τον ΠΑΟΚ που τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω αποβολής των Γκαρσία (65’) και Φωτάκη (78’), αλλά και με πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Ο Λυμπερόπουλος στο 33’ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Χαλκιά μετά από σουτ του Λαγού και «έγραψε» το 1-0. Λίγο αργότερα (38΄) ο Γεωργέας «δώρισε» ένα τετ-α-τετ στον Νιμανί, όμως ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε.

Το ματς κρίθηκε από δυο φάσεις, μέσα σ’ ένα τρίλεπτο. Στο 62΄ ο Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Ιβιτς και στο 65΄ ο Πάμπλο Γκαρσία μάρκαρε σκληρά τον Βάργκας, αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την ίδια «τύχη» είχε και ο Γιώργος Φωτάκης στο 78΄. Με αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί που είχε δημιουργήσει απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» με 4 νίκες και 8-0 τέρματα. Ο Λεονάρντο στο 85΄ μετά από έξοχη ασίστ του Γκούντγιονσεν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κι έτσι έμεινε «ζωντανό» για την Ενωση το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να τα καταφέρει η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει την Κυριακή (20/05) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ως τυπικά φιλοξενούμενη.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα σ’ ένα επίσης κρίσιμο ματς, αφού ο χαμένος θα μπει στη επίπονη διαδικασία του β΄ προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ, στα μέσα Ιουλίου.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Κόκκινη: Γκαρσία (65΄-δεύτερη κίτρινη), Φωτάκης (78΄-δεύτερη κίτρινη). Κίτρινες: Βάργκας, Κοντοές – Αποστολόπουλος, Γκαρσία, Φωτάκης

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Λαγός, Βάργκας (87΄ Δέλλας), Καφές (80΄ Φούντας), Μάκος, Κάρλος (70΄ Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς (60΄ λ. τρ. Κρέσιτς), Αποστολόπουλος (76΄ Παπάζογλου), Γκαρσία, Γεωργιάδης (60΄ Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Ιβιτς, Αθανασιάδης, Νιμανί.