Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή ορκωμοσίας του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου, ενώ σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον Λουκά Παπαδήμο.

«Συμμερίζομαι πλήρως το γεγονός ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες και ότι αναλαμβάνω πράγματι αυτό τον δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο. Η κυβέρνηση αυτή όπως γνωρίζετε είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διενέργεια εκλογών, ώστε να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δοθεί η ευκαιρία να σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα ήθελα να εξάρω τη συμβολή σας κατά το διάστημα αυτό, όπου με πολύ κόπο και πολλές θυσίες και τεχνογνωσία συμβάλατε με αποφασιστικό τρόπο ώστε να περάσουμε δύσκολα εμπόδια τα οποία βρίσκονταν ενώπιον μας» δήλωσε ο κ. Πικραμμένος μετά τη συζήτησή του με τον κ. Παπαδήμο.
Τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης ορκίζονται αύριο στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει στις 11 η ορκωμοσία των βουλευτών παρουσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Οι πρώτες δηλώσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού

Παραλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε πως είναι μεγάλος το βάρος που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να φανώ αντάξιος, είπε και σημείωσε πως πρόκειται για μία καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεν διαφεύγει από κανέναν ότι η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές» και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια, πρόσθεσε πως «υπό τη δική σας καθοδήγηση πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας και την ομαλή μετάβαση σε μία νέα πολιτική κυβέρνηση».

Ο κ. Πικραμμένος αναμένεται να συγκροτήσει με τις υψηλές συμβουλές του Προέδρου της Δημοκρατίας τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης της οποίας σκοπός θα είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 17 Ιουνίου.