«Ερυθρόλευκη» φιλική νίκη 4-1 επί της Μέλμπουρν Βίκτορι

Φιλική νίκη με 4-1 πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της αυστραλιανής Μέλμπουρν Βίκτορι στο παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες «στο Etihad Stadium», μπροστά σε περίπου 20.000 θεατές.

Στον τελευταίο αγώνα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και όντες σαφώς ανώτεροι από την αντίπαλό τους τη φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ.

Από την αρχή οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πήραν τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 10′ με τον Νταβίντ Φουστέρ μετά από ωραία ενέργεια.

Στο 23′ ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε το 0-2, ενώ λίγο αργότερα έγινε και το 0-3 με το αυτογκόλ του Φράνιτς.

Όσοι πήγαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα δεν έμειναν παραπονεμένοι με τέσσερα γκολ στο πρώτο μισάωρο, καθώς στο 30′ έγινε και το 1-3 από τους γηπεδούχους με τον Άρτσι Τόμπσον να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Οι πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο έριξαν κάπως τον ρυθμό του αγώνα με τον Ολυμπιακό όμως να διατηρεί τα ηνία της αναμέτρησης και να παραμένει κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φουστέρ με γκολ στο 88′ κάνοντας το 1-4.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους: Μέγιερι, Τοροσίδη, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Φέισα, Μανιάτη, Φουστέρ, Φετφατζίδη, Μιραλάς και Τζεμπούρ, ενώ με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου πέρασαν στο παιχνίδι οι Κάρολ, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Ποτουρίδης, Μακούν, Αμπντούν και Ντιόγκο. Στο 76’, εξάλλου, ο Δασκαλάκης αντικατέστησε τον Κάρολ.

Με το τέλος του α’ ημιχρόνου, οι πέντε Έλληνες διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού (σ.σ. Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης και Φετφατζίδης) αποχώρησαν από το γήπεδο με προορισμό το αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψουν νωρίτερα από την υπόλοιπη αποστολή, η οποία επιστρέφει το βράδυ της Κυριακής (20/05) στην Ελλάδα.