ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο οι Έλληνες ενοχλήθηκαν με το “Ολανδρέου”…

Με τους δημοσιογράφους τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στο ταξίδι του προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και το Βερολίνο. Κατά  τον συντονιστή της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλο, “ουδείς” ενοχλήθηκε στη Γαλλία για το “Ολανδρέου” και μόνον οι ‘Ελληνες δημοσιογράφοι το θεώρησαν ατόπημα.

Σχετικά με την επίσκεψη και τις επαφές σε Παρίσι και Βερολίνο, το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ανέπτυξε ο κ. Μουλόπουλος, είναι ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά και το κλίμα που υπάρχει είναι ότι όλοι θέλουν να εξευρεθεί μια λύση, που θα γίνει αποδεκτή και από την Ελλάδα. Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί συνομιλητές του κ. Τσίπρα είχαν τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνίες και στη συνέχεια να γίνει συζήτηση για αλλαγές, θέση με την οποία, όπως είπε, διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη του ταξιδιού, ο Μουλόπουλος έκανε λόγο για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σημείωσε ότι στον γαλλικό τύπο δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα για δήθεν ενόχληση του προέδρου Ολάντ από την δήλωση του κ.Τσίπρα, όταν τον αποκάλεσε «Ολανδρέου» και αυτή η δήθεν ενόχληση εμφανίστηκε μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ, για να προσθέσει ότι «το δήθεν ατόπημα, κανείς δεν το θεώρησε ατόπημα στη Γαλλία».

Υπογραμμίζοντας, το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για το ταξίδι του κ.Τσίπρα, ο κ.Μουλόπουλος ανέφερε ότι την επίσκεψη στο Παρίσι την κάλυψαν 200 δημοσιογράφοι και την επίσκεψη στο Βερολίνο 300.

O κ. Μουλόπουλος ανέπτυξε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής δίνοντας μάλιστα και τον ορισμό της. Πιστεύουμε, είπε ο κ. Μουλόπουλος, «ότι το κύκλωμα της διαπλοκής είναι το εξής: είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος».

Επειδή, πρόσθεσε, αυτό το κύκλωμα κυριάρχησε και αλλοίωσε την πολιτική και τη δημοκρατία στη χώρα, δημιούργησε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα που σάπισε, όπως έχει πει και ο κ. Βενιζέλος.

«Νομίζω», υπογράμμισε ο κ. Μουλόπουλος, «ότι αυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «εμείς λέμε ότι αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».

Ο κ. Πάγκαλος

Στην αρχή το πήγε με το μαλακό. Μετά όμως, Πάγκαλος είναι.. ξέφυγε.

Μετά το δεύτερο Tweet ο κ. Πάγκαλος δεν άντεξε . Στο πρώτο Tweet, ο κ.Πάγκαλος χαρακτήρισε ανοησία το ότι ο κ.Τσίπρας είπε του Ολάντ να προσέξει να μην γίνει Ολαντρέου. Μετά είπε ότι όλοι οι Παπανδρέου είναι μέρος της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας. Ε, και στο τρίτο tweet έγραψε: Μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε Τσο… – με συγχωρείτε – Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα ?

* Στη φωτογραφία της πρώτης σελίδος εικονίζεται ο συντονιστής επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Μουλόπουλος και είναι από την Eurokinissi
Με στοιχεία από NewsIt.gr