Τι συζήτησε ο Νταβούτογλου με Ελληνο-αμερικανούς στο Σικάγο

Με Έλληνες του Σικάγο –ανάμεσά τους και ομογενείς Κωνσταντινοπουλίτες– συναντήθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του στον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της αμερικανικής πολιτείας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Όπως γράφει η εφημερίδα Turkiye (με τον τίτλο «Ο Νταβούτογλου είπε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πρέπει να αναπτυχθούν»)… ο κ.Νταβούτογλου μίλησε με μια ομάδα της (ελληνικής) κοινότητας και τόνισε πως (σσ οι Τούρκοι) επιθυμούν την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόσθεσε ότι οι λαοί των δύο χωρών διατηρούν μεταξύ τους καλές σχέσεις και ότι μοιάζουν μεταξύ τους. Ακόμη είπε –σχετικά με τους Κωνσταντινοπουλίτες– ότι αξιολογούν ως ένα κομμάτι της Τουρκίας όλους όσους έχουν ζήσει στην Τουρκία και ότι είναι ανοικτοί σε όλες τις εξωτερικές αντιπροσωπείες . Επίσης υπενθύμισε πως κατά την περυσινή του επίσκεψη στην Ελλάδα συναντήθηκε με τους ρωμαίικης καταγωγής Έλληνες πολίτες και προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με τα βήματα που έχουν κάνει στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Taraf με τον τίτλο «Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε στις ΗΠΑ με τους Ρωμιούς και τους Ασσύριους».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Star στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η πόρτα μας είναι ανοικτή σε όλους όσους έζησαν στην Τουρκία».

Η Sabah γράφει με τον τίτλο «Εξήγησε στους Ρωμιούς των ΗΠΑ το άνοιγμα που γίνεται» .

http://www.prionokordela.gr/diethnh/ti-eipe-o-ntavoutogloy-se-ellhnes-toy-sikago/

Αναρτήθηκε από kranos.gr