Μήνυμα υποστήριξης προς την Ελλάδα έστειλε ο Ομπάμα – Ευχαριστίες Παπούλια μέσω του ΑΗΙ

Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται βαριές θυσίες στον δρόμο για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτύχει μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση, μετέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Lael Brainard , κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα είναι παλαιά φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ. Όπως είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα, αναγνωρίζουμε πλήρως τις πολύ δύσκολες θυσίες του ελληνικού λαού αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ο ελληνικός λαός πραγματοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση”, δήλωσε η κα. Brainard και πρόσθεσε: “Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, καθώς εκείνος συνεχίζει τη δέσμευσή του στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων”.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (φωτογραφία), συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Christopher Smar, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαννιά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που δίνει στην Ελλάδα έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούπλιας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ελληνο-αμερικανικούσυνδέσμου κύριο Ν. Λαρυγγάκη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη που δίνει ο αμερικανός πρόεδρος στην Ελλάδα. Η Οικονομία της Ελλάδας, όπως είπε, επηρεάζει και την αμερικανική οικονομία, ενώ επισήμανε ότι δυο υφυπουργοί οικονομικών των ΗΠΑ επισκέφτηκαν ήδη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι η εικόνα που δίδεται από ορισμένους στο εξωτερικό δεν είναι η σωστή. Η Ελλάδα, είπε, έχει εργατικούς ανθρώπους που εργάζονται για να βγει η χώρα από την κρίση. Δεν είναι, πρόσθεσε, το κράτος  της σπατάλης.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε  μετά τις εκλογές θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

                      ΤΟ ΑΗΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Σημειώνεται ότι το ΑΗΙ διοργανώνει το ετήσιο μεγάλο Δείπνο στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, για το βράδυ της Τετάρτης 30 Μαίου 2012. Τα Μέλη του Ελληνο-αμερικανικού Ινστιτούτου, με επικεφαλής τον κ. Λαρυγγάκη και τον κ. Κώστα Αλεξάκη εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  επισκέφθηκαν, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη τον οποίο ενημέρωσαν για ταξίδι που προετοιμάζουν στο Ισραήλ με το οποίο, ως γνωστόν, οι σχέσεις της Ελλάδος και της Κύπρου έχουν εξαιρετικά αναβαθμιστεί.
Αργότερα έγιναν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό κ. Πικραμένο στον οποίο μετέφεραν την συμπαράσταση των ομογενών για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση.
*Η φωτογραφία της πρώτης σελίδος, από τη συνάντηση του προεδρείου ΑΗΙ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μκ. Παπούλια. Eurokinissi.