ΚΥΠΡΟΣ: η Διάσκεψη των Προέδρων των ομάδων του ΕΚ για την Κυπριακή Προεδρία

Άρχισε σήμερα το απόγευμα (31 Μαϊου 2012) στο Συνεδριακό Κέντρο ”Φιλοξενία” η Διάσκεψη των Προέδρων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Διάσκεψη των Προέδρων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σιούλτς, αποτελεί το ανώτατο πολιτικό όργανο του Ευρωκοινοβουλίου και την απαρτίζουν ο Πρόεδρος και οι αρχηγοί όλων των πολιτικών ομάδων του Σώματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης,στις πέντε το απόγευμα ο κ. Σουλτς θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία θα είναι διάρκειας40 λεπτών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Σουλτς θα μεταβούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», όπου στις 6 θα παρακαθίσουν σε κοινή συνάντηση των μελών της Κυπριακής Κυβέρνησης και της Διάσκεψης ων Προέδρων, που θα είναι διάρκειας δύο ωρών.

Στις 8, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο κ. Σουλτς θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει δείπνο προς τον κ. Σουλτς και τα μέλη της αντιπροσωπείας του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αύριο η Διάσκεψη των Προέδρων με επικεφαλής τον κ. Σουλτς θα έχει συνάντηση στις 11.40 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου,τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου.