Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν διακοπές χωρίς σπατάλες- Ποιες «απολαύσεις» θυσιάζουν

 

Η οικονομική κρίση κάθε άλλο παρά ελληνική είναι. Έχει βαθιές ρίζες παγκόσμιες και όχι μόνο Ευρωπαϊκές. Αυτό μόνο στην Ελλάδα δεν θέλουμε να το δούμε. Ή κάνουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε…

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών www.trivago.gr θέλοντας να ερευνήσει κατά πόσο η οικονομική κρίση έχει επηρρεάσει τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών όταν επιλέγουν ξενοδοχεία, διεξήγαγε μια online έρευνα στις μεγαλύτερες πλατφόρμες της και τα αποτελέσματα καταδεικνύουν επακριβώς την οικονομική κατάσταση των ταξιδιωτών παγκοσμίως.

Έτσι, οι Γερμανοί πολύ ευχαρίστως θα εγκατέλειπαν τη ζωντανή μουσική και τη διασκέδαση για να εξοικονομήσουν χρήματα σε ποσοστό 30 %, ενώ οι πιο γλεντζέδες Ισπανοί, Ιταλοί, Έλληνες και Πορτογάλοι είναι πιο διστακτικοί στην εγκατάλειψη της διασκέδασης με ποσοστά 9 %, 13 % , 9 % και 7 % αντίστοιχα. Αναμενόμενο εξάλλου, αφού οι μεσογειακοί λαοί έχουν τη διασκέδαση στο αίμα τους.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους όσον αφορά στο πόσο εύκολα οι ίδιοι λαοί θα έλεγαν ευχαρίστως όχι στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα. Οι Έλληνες με ποσοστό 31 % ευχαρίστως θα έλεγαν ένα ηχηρό όχι στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι Ισπανοί προηγούνται με 37 % και λένε “no” στα γυμναστικά έξοδα και μαζί τους συμφωνούν και οι Ιταλοί με ποσοστό 27 %. Στην ίδια τροχιά και οι απαντήσεις των Άγγλων ταξιδιωτών σε ποσοστό 35 % που επιλέγουν να απαρνηθούν για λίγο τη γυμναστική τους για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Σε αντίθετη τροχιά οι απαντήσεις των Γερμανών (16 %) και των Αμερικάνων (17 %) που ένα μικρό ποσοστό είναι έτοιμο να απαρνηθεί την εύκολη πρόσβαση σε αθλητικές εγκατάστασεις προκειμένου να γλιτώσει χρήματα. Φαίνεται παίρνουν πολύ σοβαρά την ελληνική ρύση, νους υγιής εν σώματι υγιές!

Όσον αφορά στις ανέσεις των δωματίων, φαίνεται πως μόνο οι Πολωνοί είναι πρόθυμοι να αποχαιρετήσουν την τηλεόραση για να κατέβει λίγο η τιμή του δωματίου σε ποσοστό 22 %, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κινούνται σε πολύ χαμηλά ποσοστά και δε μπορούν ως φαίνεται να αποχωριστούν την τετράγωνη θεά.

Αυτό που οι περισσότεροι και με συντριπτικά ποσοστά θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως είναι το μίνι μπαρ (εδώ οι αριθμοί δεν μιλούν απλά αλλά κραυγάζουν , Αγγλία: 59 %, Ελλάδα: 56 %, Πορτογαλία: 58 %, ΗΠΑ: 56 %, Ισπανία: 47 %, Γαλλία: 45 %, Γερμανία: 39 %).