Δώνης: «Εύκολη απόφαση για μένα ο ΠΑΟΚ»

Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ του παρουσίασε ένα ξεκάθαρο πλάνο και αποτελεί πρόκληση για την καριέρα του στάθηκε ο Γιώργος Δώνης κατά την επίσημη παρουσίασή του από τη βορειοελλαδίτικη ΠΑΕ το απόγευμα της Πέμπτης (31/05).

Στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας ο νέος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», λίγο μετά την  υπογραφή του διετούς συμβολαίου του, εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τον πρόεδρο των «ασπρόμαυρων», Ζήση Βρύζα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που από σήμερα θα είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Εκπροσωπώ από σήμερα ένα μεγάλο σύλλογο. Ανυπομονώ να αρχίσουμε την προετοιμασία. Ηταν εύκολη απόφαση το να συμφωνήσω με τον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε με τον πρόεδρο το πλάνο ήταν ξεκάθαρο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε για μένα και το ότι ο ΠΑΟΚ πήρε γρήγορα την αδειοδότηση. Υπήρχαν μόνο κάποια οικογενειακά θέματα στο να καταλήξω στην απόφασή μου. Εχω δύο παιδιά που παίζουν στον Παναθηναϊκό και ο ένας θα βγει στο εξωτερικό. Θα πρέπει σαν οικογένεια να ζούμε σε τρία σπίτια» ανέφερε αρχικά ο Δώνης.

Και συνέχισε: «Θέλω να δω τους παίκτες μου και σημαντικό κομμάτι είναι πως πολλές φορές περιμένουν από τον προπονητή να πει τους στόχους. Θέλω το πλάνο να είναι ξεκάθαρο και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ξεκάθαρο πλάνο είναι η εξέλιξη των παικτών. Οχι μόνο των νέων αλλά και αυτών που είναι 35 ετών. Είναι σημαντικό να εξελίσσονται και αυτοί. Να γίνει επίσης η Τούμπα πολύ δυνατή και οι αντίπαλοι να είναι ικανοποιημένοι έστω και αν πάρουν μια ισοπαλία. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι».

Τόνισε ακόμα πως τώρα είναι πιο ώριμος από την εποχή που είχε γίνει προπονητής στην ΑΕΚ: «Η διαφορά του σήμερα με τότε που είχα πάει στην ΑΕΚ είναι ότι υπήρχε ο ενθουσιασμός. Τώρα είμαι πιο ώριμος. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να ζητήσω. Από την στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι θέαμα θα υπάρχει κριτική αλλά πλέον είμαι πολύ πιο ώριμος για να το αντέξω. Οταν μελετάς μία ομάδα βλέπεις βασικά πράγματα όπως η ιστορία. Αυτό είνα διαφορετικό, όμως από κάποια άλλα πράγματα. Αυτό που δείχνει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο αντιπροσωπεύει και τον κόσμο. Εμείς θέλουμε αυτό που θα βλέπει ο κόσμος να είναι και αποτελεσματικό και ευχάριστο. Θέλω η ομάδα μου να είναι ευέλικτη και πάνω σε αυτό υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν. Εχουμε μπει στην τελική ευθεία για τον προγραμματισμό έχουν υποδειχθεί παίκτες και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας. Είχα πει ότι τον χρόνο τον θέλω για καθαρά οικογενειακούς λόγους. Καλό είναι να υπάρχουν προτάσεις. Η πρόταση του εξωτερικού ήταν δέλεαρ καθαρά για τα χρήματα. Προτίμησα όμως να δοκιμάσω σε ένα μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα».

Εξάλλου, για τις φιλοδοξίες του είπε: «Είμαι υπερβολικά φιλόδοξος. Ο ενθουσιασμός μερικές φορές μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Θέλω έναν ΠΑΟΚ που θα δούμε τους στόχους από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τους ρόλους σε μια ομάδα είναι εύκολο να τους βάλεις».