ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Σαΐνια μου, της Κουμουνδούρου, πού σας κρύβανε;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Καλέ, τι πρεμούρα είναι αυτή να ενημερώσει τους «G20» για το Οικονομικό του Πρόγραμμα, ο Αλέξης; Λέτε να ανταγωνίζονται ποιά από τις είκοσι αυτές χώρες θα τον καλέσει πρώτη να αναλάβει να επιλύσει τα οικονομικά της;

Όχι, γιατί, αν έτσι είναι, τότε προτιμότερο είναι να πάει στην Γερμανία! Αυτομάτως  θα απαλλαγούμε και από το Μνημόνιο, και από τα χρέη και από τον… Τσίπρα! Μ΄ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια!..

Ξέρω, τώρα εσείς θα λέτε μέσα σας, και τι σου έφταιξε ο άνθρωπος… Εμένα; Σε τίποτε. Αλλά να, επειδή κάθε θαύμα στην Ελλάδα κρατάει άντε το πολύ τρεις μέρες, (μόνο του Ολυμπιακού αντέχει περισσότερο!) παρακολουθώ την ύστερη αποκαθήλωση της ρητορικής του δεινότητας από τους «συνεργάτες» του.

Έτσι, από εκεί που «στις 18 Ιουνίου θα καταγγείλουμε το Μνημόνιο», που μεγαλόστομα διακήρυξε ο Αλέξης, περάσαμε τώρα στην «επεξήγηση» συνεργάτη-καθηγητή, ότι «όλοι οι μνημονιακοί νόμοι μπορεί να καταργηθούν με νέο νόμο, με απλή πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία καμιάς σύμβασης»!..

Άρα, καημένη μου Μέρκελ, τσάμπα έσπευσες να κλείσεις ραντεβού, δια νυκτός, στο κομμωτήριο! Ξημερώματα 18 Ιούνη δεν θα έχεις τη χαρά να δεις έξω από την Καγκελαρία τον Αλέξη, να κρατά στα χέρια του το Μνημόνιο και να σου το πετάει στα μούτρα!  Ό,τι έχει να κάνει, θα το κάνει… μόνος του!

Κοίτα φίλε μου να δεις, που ο Αλέξης,  με τούτα και τα άλλα θα μας καταστήσει στο τέλος συμπαθή ακόμη και την Μέρκελ!

Είπε και κάτι άλλο ο καθηγητής που επιστράτευσε η  Κουμουνδούρου. (Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για την πλατεία που είναι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ).  Γνωμάτευσε ότι οι εν λόγω συμβάσεις, εάν είχαν κυρωθεί συνταγματικά, θα θέσπιζαν, λέει, διεθνείς υποχρεώσεις σε βάρος της χώρας, με τυπική ισχύ ανώτερη από το νόμο. «Εφόσον αυτό όμως δεν συνέβη, δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ανατρέψει τα μνημονιακά μέτρα».

Δηλαδή, πάλι τη φέραμε στους Κουτόφραγκους!

Ενώ, κανονικά, «οι δύο Δανειακές Συμβάσεις (του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου) έπρεπε να κυρωθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος. Παρόλα αυτά –και ανεξαρτήτως του ζητήματος της ανάγκης ύπαρξης αυξημένης ή όχι πλειοψηφίας για αυτό- καμιά από τις δύο δεν κυρώθηκε σύμφωνα με το Σύνταγμα!

Και εξηγεί: «Η πρώτη κατατέθηκε προς κύρωση το Μάιο του 2010, αλλά μετά αποσύρθηκε, η δεύτερη εγκρίθηκε από τη Βουλή δύο φορές ως σχέδιο, μία φορά ως παράρτημα του ν. 4046/2012, και μία ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ουδέποτε όμως ήρθε για κύρωση στη Βουλή μετά την υπογραφή της».

Έ, μια και τους ξεγελάσαμε, πάλι, το πρωϊ της 18ης Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας μπορεί να προχωρήσει μόνος του στην κατάργηση των πάντων…

Με μία μικρή, όμως, διαφορά: Ότι «σε μία τέτοια περίπτωση οι δανειστές μας ενδέχεται να καταγγείλουν από την δική τους μεριά τις δανειακές συμβάσεις,  επικαλούμενοι ως λόγο καταγγελίας την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων».  Που σημαίνει στα καμουφλαρισμένα ελληνικά του κ. καθηγητή: Θα κλείσουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης…

Θα πείτε, λεπτομέρειες…

Ασήμαντες…

Όπως λέει ο λαός, τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν δεν έχεις φράγκο…

Άλλωστε, σαν έξυπνος λαός που είμαστε, ο κ. καθηγητής μας πάει και ένα βήμα πιο μπροστά:

Υποβαθμίζει το ενδεχόμενο αυτό (δηλαδή του να ξεμείνουμε από μετρητό) με την παρατήρηση ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι οι δανειστές μας θα επιλέξουν τη ρήξη. Και αυτό γιατί τότε θα είναι ελεύθερος ο δρόμος για την ενεργοποίηση του βασικού όπλου που έχει η χώρα μας βάσει του διεθνούς δικαίου: Να επικαλεστεί κατάσταση ανάγκης, για να διακόψει την πληρωμή του χρέους».

Μπράβο κ. Καθηγητά.  Άξιος ο μισθός σας. Ο δικός σας. Γιατί ο δικός μας, μάλλον δεν θα έλθει. Αφού, ναι μεν μπορεί να ρίξουμε ως μπαγαπόντηδες τους δανειστές, λέγοντάς τους «πριτς» δεν ξεπληρώνουμε το χρέος, λεφτά για μισθούς και συντάξεις, όμως, δεν θα έχουμε!!!

Εκτός πια κι αν αυτό εννοούσε ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, όταν έλεγαν για φόρους και έκτακτες εισφορές σε τζίρους και εισοδήματα. Ότι, δηλαδή, θα μας φορολογήσουν έξτρα για να βγάλουν τους μισθούς μας!

Σαΐνια μου της Κουμουνδούρου, που σας κρύβανε τόσα χρόνια;