«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο»

Ο αγώνας με την Πολωνία είναι το μοναδικό πράγμα που υπάρχει στο μυαλό των διεθνών δύο ημέρες πριν την πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπως τόνισε ο Γρηγόρης Μάκος στην καθιερωμένη πια, συνέντευξη Τύπου των Ελλήνων παικτών.

«Η μόνη ανησυχία μας είναι μήπως δεν έρθει η νίκη στην πρεμιέρα. Έχουμε όμως προετοιμαστεί κατάλληλα, όλα τα παιδιά ξέρουν την κρισιμότητα του πρώτου παιχνιδιού και πιστεύω πως θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Αν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν θα λειτουργήσει καλά για μας και θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τη σκέψη μας για τη συνέχεια», είπε ο άσος της «Ενωσης», ενώ αναφερόμενος στην κόπωση των διεθνών τόνισε ότι χρειάστηκε να ξεπεράσουν μια δύσκολη και επίπονη σεζόν:

«Ήταν μία δύσκολη κι επίπονη σεζόν, ειδικά για μας που παίξαμε και στα πλέι οφ. Είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Είναι λογικό να υπάρχει κούραση, καθώς έχουν προηγηθεί πολλοί αγώνες. Μέρα με τη μέρα ο προπονητής έχει φτιάξει έτσι το πρόγραμμα, ώστε να επανέλθουμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Όσο πλησιάζουμε στην πρεμιέρα θα είμαστε και καλύτερα».

Στη χαρά που πρέπει να δώσουν οι διεθνείς στον κόσμο της Ελλάδας που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την κρίση, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Σαμαράς, αλλά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ο επιθετικός της Σέλτικ εξέφρασε την ελπίδα να βοηθήσει η Εθνική τους Ελληνες να ξεχάσουν έστω και για λίγο τα προβλήματά τους. «Δεν μού αρέσει να δίνω υποσχέσεις και να λέω μεγάλα λόγια. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι με την Κροατία, τη χαρά που δώσαμε στον κόσμο και τη δυνατότητα να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματά του. Αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εδώ. Όσο για το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα, θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μακάρι να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νεαρά παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Το κλίμα είναι πολύ καλό κι από εκεί ξεκινούν όλα».

Τόνισε επίσης πως η ομάδα είναι πλέον έτοιμη, έχοντας ξεπεράσει το σκληρό στάδιο της προετοιμασίας και αρχίζει να ξαναβρίσκει τη φρεσκάδα της:  « Έχουμε περάσει το σκληρό στάδιο της προετοιμασίας, η ομάδα βρίσκει τη φρεσκάδα της και πιστεύω πως σωματικά και πνευματικά είμαστε έτοιμοι. Φυσικά, δεν θα πω ποιες είναι οι αρετές και οι αδυναμίες της ομάδας μας. Το μόνο που ξέρω είναι πως είμαστε ομάδα με πίστη, πάθος και αυτοπεποίθηση, με παίκτες που πιστεύουν στους εαυτούς τους και στην ομάδα».

Οσο για το αν η Εθνική αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στο σκοράρισμα, ως ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει ο Ελληνας διεθνής αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ξεκαθαρίζοντας ότι τα φιλικά παιχνίδια είναι διαφορετικά από τα επίσημα.

«Δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα στο γκολ. Τα φιλικά είναι τελείως διαφορετικά από τα επίσημα. Το στάδιο προετοιμασίας ήταν πολύ δύσκολο και δεν είχαμε τη φρεσκάδα για να δώσουμε το κάτι παραπάνω στους αγώνες. Δεν νομίζω πως έχουμε πρόβλημα στο γκολ. Αν υπήρχε, δεν θα βγαίναμε πρώτοι στον όμιλο».

Από την πλευρά του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θεωρεί δύσκολο να επαναληφθεί το έπος του 2004 αλλά αυτό δεν στερεί το δικαίωμα στους διεθνείς να ονειρεύονται, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Αυτό που κατάφερε η Εθνική το 2004 είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε πετύχει. Είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί, αλλά κάθε ομάδα έχει στόχους και όνειρα. Τώρα υπάρχει μία πολύ διαφορετική ομάδα και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να έχουμε την πορεία που μας αναλογεί. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που συμμετέχουμε στα τελικά. Έχουμε προσαρμοστεί κι ελπίζουμε να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που πρέπει για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας κοιτά όλους τους αντιπάλους στα μάτια και το ίδιο θα κάνουμε τώρα. Η ομάδα μας πιστεύω ότι έχει τεράστιες δυνατότητες».

Οσο για τον Λεβαντόφσκι, το μεγάλο αστέρι της Εθνικής Πολωνίας και τον ντόρο που γίνεται για το κατά πόσο μπορεί η ελληνική άμυνα να τον εξουδετερώσει, ο Παπαδόπουλος είπε ότι  η Εθνική δεν στέκεται σε ονόματα ούτε σε έναν παίκτη μεμονωμένα.

«Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν στεκόμαστε ούτε σε ονόματα ούτε σε έναν παίκτη. Δεν είναι μόνο ο Λεβαντόφσκι που θέλει προσοχή. Χρειάζεται συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, να δώσουμε το 100% και να πάρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες».

Χαλαρή προπόνηση

Σε χαλαρούς ρυθμούς κυμάνθηκε η σημερινή (6/06) προπόνηση της Εθνικής ομάδας, αφού ο Φερνάντο Σάντος είχε ετοιμάσει ένα ωριαίο πρόγραμμα για τους διεθνείς, προκειμένου να μην καταπονηθούν δύο ημέρες πριν τον αγώνα της πρεμιέρας με την Πολωνία.

Ο Βασίλης Τοροσίδης ολοκλήρωσε κανονικά το πρόγραμμα, γεγονός που χαροποίησε τον Πορτογάλο τεχνικό που υπολογίζει στον «Τόρο» για το δεξί άκρο της άμυνας και δεν ήθελε να δει τα σχέδιά του να ανατρέπονται.

Η προετοιμασία της Εθνικής θα ολοκληρωθεί αύριο (7/06) στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας της Παρασκευής (8/06), στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας («Narodowy Stadion»).