Φερέιρα: «Είναι υποχρέωση και πρόκληση να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Την αποκάλυψη ότι θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό αν η διοίκηση του παρέχει τις εγγυήσεις ότι η ομάδα θα παραμείνει ανταγωνιστική, έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της πορτογαλικής εφημερίδας «Α Βola».

Αναλυτικά, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε:

– Για την πορεία του Παναθηναϊκού στο περασμένο πρωτάθλημα: «Περάσαμε το πιο δύσκολο διάστημα στην ιστορία του συλλόγου, όχι μόνο για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. Προσπαθήσαμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 24 αγωνιστικές ήμασταν πρώτοι, αλλά μετά έγιναν άλλα πράγματα».

– Από τι εξαρτάται η παραμονή του στον πάγκο του «τριφυλλιού»: «Θέλω ο Παναθηναϊκός να είναι ανταγωνιστικός και να φύγω έχοντας κατακτήσει κάτι. Θέλω το μίνιμουμ των εγγυήσεων ότι η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Αν μου τις παρέχουν, μένω. Καταλαβαίνω πως τα πράγματα είναι δύσκολα στην Ελλάδα, όπως στην Πορτογαλία. Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά να μπορώ να δουλεύω κανονικά».

– Για το πώς τον βλέπουν οι φίλαθλοι της ομάδας: «Οι φίλαθλοι ήταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό μου και νομίζω ότι ιδιαίτερα εφέτος περάσαμε δύσκολες στιγμές. Η σχέση μας είναι εξαιρετική και ξεπεράσαμε δυσκολίες σημαντικές. Όλη αυτή η κατάσταση είναι για μένα μια πρόκληση, γιατί θα ήθελα να τελειώσω σε μια ομάδα που θα έχω υπερβεί όλες τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί. Όλοι θέλουν να συνεχίσω στην ομάδα και εγώ θα το ήθελα να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση, που είναι από τις πιο δύσκολες στην ζωή μου. Είναι σημαντικό να παραμείνω. Η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη κρίση, όπως και η Πορτογαλία, και είναι μια πρόκληση να μείνω στην χώρα και στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να πω ότι περάσαμε δύσκολα, ιδιαίτερα τους τελευταίους 6-7 μήνες που αντιμετώπισε ο σύλλογος σημαντικά διοικητικά προβλήματα».

– Για το ποίοι θα είναι οι στόχοι αν παραμείνει στον Παναθηναϊκό: «Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό που θέλουμε δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα να είναι καλή, να έχει κίνητρο, να είναι ελκυστική, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να προσπαθεί. Αν θα έρθει η νίκη ή όχι, είναι άλλο θέμα».

– Για τις προβλέψεις του για την Εθνική Ελλάδας στο EURO 2012: «Πιστεύω πως η Ελλάδα δεν έχει την ίδια ποιότητα και τις μονάδες που είχε το 2004, άρα δεν πιστεύω πως μπορεί να πάρει τον τίτλο. Όμως, είναι σε έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο, σε αντίθεση με την Πορτογαλία. Έχει πιθανότητες να περάσει, αφού στο γκρουπ της μπορεί να περάσει. Πιστεύω πως ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να τα καταφέρει. Είναι πολύ ανοικτό αυτό το Euro».