Σε έντονο κλίμα η αντιπαράθεση για το επεισόδιο Κασιδιάρη

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος για την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο πρωθυπουργός  επικοινώνησε και με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, στον οποίο τόνισε ότι ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να διεξαχθεί στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το επεισόδιο, λέγοντας ότι πρόκειται για «επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη».
Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας».
Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος έχει ξεκινήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις οποίες καταδικάζει το γεγονός της επίθεσης.
Στην επικοινωνία που είχε με γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο κ. Πικραμμένος καταδίκασε το γεγονός και τόνισε ότι ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να διεξαχθεί στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας. Όσον αφορά στο τι είπε ο κ. Μιχαλολιάκος στον κ. Πικραμμένο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «αρμόδιος να το πει, είναι αυτός». Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με το ζήτημα της σύλληψης του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παν. Πικραμένος

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται αυτή την ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με δεδομένες τις δυνατότητες που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και ζητήματα που αφορούν στην προεκλογική προετοιμασία.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και πως συνέπεσε με τη σημερινή συγκυρία.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και να μη συμμετάσχει στις εκλογές, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι οι υποψηφιότητες για τις εκλογές και τα κόμματα έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο, ότι δεν υπάρχει θέμα να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου και πως σε κάθε περίπτωση «τα κόμματα θα πρέπει να κινηθούν αυστηρά στο πλαίσιο της νομιμότητας».
Όσον αφορά στον τηλεοπτικό χρόνο που αναλογεί στη Χρυσή Αυγή, παρέπεμψε στο δημοκρατικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και τη συμφωνία της διακομματικής επιτροπής. «Υπάρχει και το ΕΣΡ που επιβλέπει την εφαρμογή αυτού του πλαισίου» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «η λογική των αποκλεισμών δεν θα βοηθήσει σε αυτό το πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου» και πως υπάρχουν από την Πολιτεία θεσπισμένοι κανόνες που λένε μέχρι πού μπορούν να πάνε τα πράγματα.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη βούληση τους, πηγαίνοντας στις κάλπες με τον τρόπο που νομίζουν.

(Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΟ ΠΡΩΙ

Πάντως, όπως υποστηρίζει σε δήλωσή του ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής, αλλά και όπως προκύπτει από το βίντεο, τόσο η κυρία Δούρου όσο και η κυρία Λιάνα Κανέλη “σφυροκοπούσαν” λεκτικά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής με μάλλον απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ενώ σε κάποια στιγμή ακούστηκε και ένας υπαινιγμός για κάποιο δικαστήριο που εκκρεμεί σε βάρος του Κασιδιάρη, χωρίς βεβαίως αυτό να δικαιολογεί την χειροδικεία του εναντίον της κυρίας Κανέλη.

Ωστόσο, σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές, εκείνος που φέρει την κύρια ευθύνη του επεισοδίου, είναι ο τηλε-παρουσιαστής κ. Γιώργος Παπαδάκης ο οποίος δεν προστάτεψε τον καλέσμένο του της Χρυσής Αυγής από τις φραστικές επιθέσεις της κυρίας Δούρου και της κυρίας Κανέλλη. Ούτε μπόρεσε να ελέγξει έγκαιρα την αντίδραση Κασιδιάρη ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.  “Αρχικά του ξέφυγε εντελώς η συζήτηση και, εν συνεχεία και η όλη κατάσταση και φθάσαμε στη χειροδικεία”, έλεγαν στην Panhellenic Post..

Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Άνανδρη χαρακτηρίστηκε η επίθεση με χαστούκια και γροθιές  κατά της Λιάνας Κανέλλη (εκπροσώπου του ΚΚΕ) και με νερό κατά της Ρένας Δούρου (εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ) που εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης σε ζωντανή εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ήδη το πρακτορείο Associated Press παρουσίασε την είδηση για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και η είδηση έπαιξε στο ABC News στην Huffington Post, με πηγή το Associated Press… και φυσικά θα κάνει το γύρο του κόσμου συμβάλλοντας στην ήδη αρνητική εικόνα που ορισμένα Διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν για την Ελλάδα…

Η στιγμή της επίθεσης του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη εναντίον της κας Λιάνας Κανέλλη

Όλα έγιναν όταν στη διάρκεια της συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενοχλημένος από παρατηρήσεις της Λιάνας Κανέλλη, με την οποία είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση, ξέσπασε εναντίον της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, την οποία αποκάλεσε «νούμερο» και της έριξε ένα ποτήρι με νερό. Η Λιάνα Κανέλλη σηκώθηκε, πέταξε ένα φύλλο χαρτί που κρατούσε στα χέρια της προς τη μεριά του Κασιδιάρη, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την Ρένα Δούρου. Τότε, μαινόμενος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε εναντίον της, αρχικά με χαστούκια και, στη συνέχεια, γρονθοκοπώντας την!

Μάταια ο τηλε-παρουσιαστής κ. Γιώργος Παπαδάκης προσπάθησε να συγκρατήσει τον εκτός εαυτού υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η βουλευτής του ΚΚΕ κα Λιάνα Κανέλλη.

Η τηλεοπτική εκπομπή διεκόπη και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε από το στούντιο σε ένα άλλο δωμάτιο, ωστόσο -όπως είπε ο Γ. Παπαδάκης- έσπασε την πόρτα και ετράπη σε φυγή.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για τη σύλληψη του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής και η αστυνομία ήδη τον αναζητά στην περιοχή.

Ο ίδιος ο δράστης της επίθεσης σε δήλωσή του μετά το περιστατικό (χωρίς να γίνει γνωστό που κρύβεται) υποστήριξε ότι πρώτη του επιτέθηκε η κα Κανέλλη και, μάλιστα, είπε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της!

Η επίθεση καταδικάστηκε από τους εκπροσώπους όλων ανεξαιρέτως των λοιπών κομμάτων που παρενέβησαν δια των εκπροσώπων τους τηλεφωνικά στην εκπομπή.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχαλάκης, καταδικάζοντας την άνανδρη επίθεση κατά των δύο βουλευτών, επεσήμανε την ανάγκη ο λαός με την ψήφο του να θέσει τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής.
«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η… τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!» γράφει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την “τραμπούκικη επίθεση” του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.

‘Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ. επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Την άποψη ότι η ελληνική τηλεόραση θα έπρεπε να πάψει να προβάλλει τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας το γνωστό «ανδραγάθημα» του Ηλία Κασιδιάρη: «Είναι ντροπή αυτές οι εικόνες. Ελπίζω πως όσοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή αυτά τα φασισταριά, αυτά τα υποκείμενα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους». «Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού».

Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή» δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

  • “Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ψυχασθενής. Πρέπει να πάει στο ψυχιατρείο. Πρόκειται για διπολική διαταραχή. Να μπει φυλακή. Δεν μπορεί να ασχημονεί”, δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, σχετικά με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.
  • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
  • Στο Σιδηρόκαστρο, Χρυσαυγίτης επιτέθηκε πριν λίγο, φραστικά, αλλά και με σπρωξιές, σε πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.
  • Ο κ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης

 

“Πρώτη με χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη και αμύνθηκα και γι’ αυτό θα μηνυθεί. Αν δεν προβληθεί το βίντεο από την αρχή, θα καταθέσω μήνυση και κατά του ΑΝΤ1» είναι το δημόσιο σχόλιο του εκπρόσωπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά της υποψηφίας βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως έως τη λήξη της διαδικασίας του αυτοφώρου, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν προτίθεται να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Παπαδάκης πήρε θέση. «Εγώ δεν ξανακαλώ στην εκπομπή μου εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής» και εάν το ΕΣΡ αποφασίσει να βάλει πρόστιμο στον ΑΝΤ1 δηλώνω δημοσίως ότι θα το πληρώσω εγώ!!!»

 

Ο γνωστός δημοσιογράφος-παρουσιαστής κ. Γιώργος Παπαδάκης.