ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Στην εντατική!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Εμείς γι αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει…»

Που σημαίνει,  ότι άλλη στήλη «σατιρίζοντας» είχα κατά νου να γράψω, για το «ξεφώνημα» του Τσίπρα από τους Πρέσβεις των ΗΠΑ, της Κίνας (ναι, της Κίνας!) της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Νότιας Αφρικής που δεν καταδέχθηκαν να προσέλθουν στο «κάλεσμά» του και έστειλαν τους υφισταμένους τους, αλλά η σουρεαλιστική επικαιρότητα, «Κατσιδιάρης ο μποξέρ», άλλη στήλη με υποχρεώνει να γράψω…

Πριν, όμως, ασχοληθώ με τις …αθλητικές επιδόσεις του ανατέλλοντος αστέρα της  φασιστικής αυλής, ολοκληρώνω με Τσίπρα, έτσι για να έχετε μία σφαιρική ιδέα, που λένε…

Το λοιπόν, έξι, μόνον πρέσβεις, από τους (G)20 ανταποκρίθηκαν και πήγαν για να «τους ενημερώσει». Και τρεις, από τους «εκτός» γκρουπ. Που σημαίνει ότι του έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα απομόνωσης…

Όχι, για «καταγγελία Μνημονίου», ούτε που τόλμησε να αναφέρει στους αντ΄αυτών…

Τώρα, κομμένα τα αστεία, τέτοιο ταλέντο στις γροθιές, σαν τον Κατσιδιάρη, -ναι, καλέ, ξέρω, Κασιδιάρη τον λένε, αλλά εμένα Κατσιδιάρης μου βγαίνει- δεν πρέπει να το αφήσουμε να πάει …χαμένο! Μέχρι και χρυσό μπορεί να μας φέρει στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Σόρρυ Λιάνα μου, σε συμπονώ που τις έφαγες –πήγε χαμένο και το μέικ άπ- αλλά τι θέλεις να κάνουμε; Δεν είδες κάτι χερούκλες που τις άνοιγε και τις έκλεινε σαν δυναμικές βεντάλιες; Φράτς-φρούτς.

Τώρα ξέρω, δεν είναι μόνο η αξιοπρέπεια Λιάνα μου, είναι και κείνος ο έρμος τραπεζίτης  σου, στα αριστερά (άκου τώρα, κι αυτός εσένα στα αριστερά βρε πήγε να χτυπήσει;) που δεν λέει να περάσει… Αλλά, βρε κοπέλα μου, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τον πρήξατε  τον άνθρωπο!

Τον στριμώξατε μαζί με τη Δούρου στη γωνία του καναβάτσου και του δώσατε να καταλάβει. Αφού οι άνθρωποι δεν έχουν επιχειρήματα… Τα ‘παμε αυτά. Μόνο ξύλο μπορούν να δίνουν… Δεν είδες κάτι ξεμπρατσωμένοι που κατεβαίνουν στις πορείες; Αφού, να σκεφθείς Λιάνα μου, εάν δεν υπήρχε ιδεολογικό χάσμα ανάμεσά τους, μέχρι που θα τους πέρναγα για οικοδόμους!

Από την άλλη, δικηγόρος  είσαι καταλαβαίνεις από δικολάβους, και δικολαβίες, τι φταίει ο άνθρωπος που σηκώθηκες εσύ από την καρέκλα σου, σκόνταψες και …έπεσες επάνω στις μπουνιές του; Ε; Τι φταίει;

Αυτός τον αέρα ήθελε να δαμάσει. Την «άγρια» εσωτερική του φύση να απελευθερώσει . Που θέλει ο έρημος να εξωτερικεύσει όλα όσα στοχάζεται κατ΄ ιδίαν την πιο …γλυκειά του ώρα, και δεν του βγαίνει… Η ρημάδια!

Δεν είναι και εύκολο, θα πεις. Θέλει, όσο να ναι, τον τεχνίτη της….

Άλλο που δεν ήθελαν οι καλοθελητές ανά τας Ευρώπας και όχι μόνο, βούκινο το κάνανε! Σιγά, καλέ το πράγμα. Σαν να μην έχετε δει Κοινοβούλιο Κορέας –και άλλα- που τα κάνουν κάθε τόσο,  γης – μαδιάμ. Η Ελλάδα σας πείραξε!

Αχ,  Λιάνα μου εσύ μεν γλίτωσες με δυό-τρεις μώλωπες. Η Δημοκρατία μας, όμως, φοβάμαι ότι μπήκε στην …εντατική!